Шести КУП у дисциплини мушица који је и затворио сезону такмичења у мушичарењу 2022. године одржан је 11. септембра  на реци Ђетињи.  Домаћин такмичења био је  Нови Пазар. Пријатно време, добра организација, стаза изузетно захтевна и минималан водостај, захтевали су опрезан приступ и екстра фини прибор за лов на пастрмку.

На овогодишњем купу учешће је узело осамнаест такмичара из шест екипа из целе Србије, а ОСР “Смуђ” су представљала три такмичара: Владимир Марковић, Александар Мишић и Огњен Главоњић.

У великој борби за добар резултат који је изискивао крајње опрезан прилаз води и извлачио све најбоље из такмичара, Пожаревљани су успели да изборе 2. место и донесу још један пехар у Пожаревац.

Победник је екипа  Но.1 из Ваљева, а треће место је заузела комбинована екипа “Нера” Бела Црква – “Млава” Петровац на Млави.

Куп Србије у дисциплини мушица представља квалификационо такмичење за учешће на Купу Јадранско-подунавских земаља. Оствареним успехом и другим местом  мушичари из Пожаревца  обезбедили су квалификацију за ово такмичење у 2023.години.

Следи ловостај на све врсте пастрмке од 1. октобра и пауза такмичења до марта 2023.године.

Share.

Comments are closed.

Skip to content