2021-07-03T07:56:34+02:00 3. јула, 2021. 07:56 |

Риболов: Дунавац први, Смуђ други

Домаћин првог кола у пецању на пловак у категорији кадета У15 које је одржано у Великој Плани на Шљункари био је Клуб Бистро из Велика Плана. Учествовало је пет клубова:  Смуђ из Пожаревца, Дунавац из Костолца, Језава Смедерево, Бистро из Велике Плане и Језава Мала Крсна. Организацију спортских риболоваца „Смуђ“ Пожаревац представљало је седам такмичара: Димитрије Петковић, Коста Радосављевић, Никола Милисављевић, Ђорђе Здравковић, Вељко Јовановић, Павле Крстић и Марко Јовановић. 

Пецано је три сата у такмичарском духу и фер борби.  У сектору А2 пецао је Вук Митровски из Дунавца Костолац, упецао је укупно 565 грама и заузео прво место у сектору. У сектору А4 такмичио се  Коста Радосављевић из Смуђа Пожаревац и упецао  405 грама, чиме је заузео друго место. Вељко Јовановић из Смуђа пецао је у сектору А1 и упецао  155 грама рибе. Пласирао се на  треће место у сектору. Миа Шарановић из костолачког Дунавца пецала је у сектору Б4. Са упецаних  670 грама заузела је прво место. Друго је припало Николи Милисављевићу из Смуђа који је пецао у сектору Б10 и упецао 325 грама. У сектору Б9 пецао је Димитрије Маринковић из Језаве Смедерево, упецао је 155 грама и  заузео треће место. У сектору Ц15 Димитрије Петковић из Смуђа Пожаревац упецао је 540 грама и заузео прво место. Ана Максић из костолачког Дунавца у сектору Ц13 са упецаних 440 грама освојила је друго место док се Андреја  Николић из клуба „Бистро“ Велика Плана у сектору Ц16, пласирао се на треће место са 395 грама упецане рибе.

Екипни првак на овом такмичењу је Дунавац Костолац,  на другом је Смуђ – 1 Пожаревац, трећем  Смуђ – 2 Пожаревац, четврта је екипа  „Бистро“ Велика Плана, пета  Језава из Мале Крсне а на шестом Језава из Смедерева. 

                                                                                                                                                                              Р.Н.