2020-06-15T11:04:38+02:00 15. јуна, 2020. 11:04 |

Риболов: Мишићу прво место

ДРЖАВНО ИЗБОРНО ПРВЕНСТВО У ДИСЦИПЛИНИ МУШИЦА

Такмичарска година за мушичаре у Србији започела је и ове године на Злотској реци у селу Злот. Tренинг je окупиo 23 такмичара који су се на Државном изборном првенству борили за освајање титуле првака Србије у мушичарењу. Иначе, Првенство Србије у мушичарењу, популарну Лигу ове године оплеменио је велики број дебитаната, одличних риболоваца, али и повратника из Клуба „Но1“ Ваљево чиме је „Лига“ знатно ојачала и добила не само на квантитету већ и на квалитету. ОСР „Смуђ“ је представљала већ уиграна тројка у саставу Мартић, Марковић и Мишић.

Услови за риболов ни ове године нису ишли на руку такмичарима, водостај је био прилично низак упркос томе што је претходни период обележило кишовито и хладно време за ово доба године. Иако је Злотска река прилично богата поточном пастркмом, отежани услови утицали су да многи такмичара у својим секторским местима не упише ни једну мерну рибу.

-Након два дана велике борбе, највише искуства и знања показао је Милан Мартић и врхунским пецањем у генералном пласману заузео прво место. Мишић је одлично отпецао два сектора, али је имао и лоше тренутке заузевши на крају 8. позицију на табели док је Марковић имао потешкоћа у Б сектору и пласирао се на 15. место, а у А сектору, ипак, је успео да улови највећи рибу, од 39цм. Такмичење ће се памтити и по томе што је велики број дебитаната, младих риболоваца, веома добро отпецао и унео свежину у ово такмичење. До краја лиге остало је још пет кола, разлике у секторским поенима између такмичара су јако мале тако да је за коначни пласман у лиги све отворено, каже Саша Радосављевић, председник ОСР „Смуђ“.