2020-07-09T09:44:54+02:00 9. јула, 2020. 09:44 |

Риболов: „Смуђ“ четврти

На каналу Железаре у Смедереву одржано је треће и четврто коло Српске лиге – центар, екипно такмичење  у лову на пловак. Учествовало је осам екипа: Турбина Вреоци, Дунавац Костолац, Језава Смедерево, Језава Мала Крсна, Петровац Млава, Бистро Велика Плана, Смедеревац Смедерево и ОСР „Смуђ“ Пожаревац. 

У генералном пласману Пожаревљани су заузели четврто место са укупно уловљених 14 440 грама рибе.

Оваквом пласману допринели су: Жељко Вуксић (прво коло) који је пецао у сектору А5 и за четири сата пецања упецао 1 885 грама рибе и тако се пласирао на друго место у сектору. У другом колу овај такмичар пецао је у сектору Б6 и за четири сата пецања имао улов од 550 грама и изборио шесто место у сектору.

Слободан Госта је у првом колу пецао у сектору Б7. Током четири сата пецања на тешкој позицији уловио је 1 345 грама рибе што му је донело треће место у сектору. У другом колу Госта је пецао у сектору Ц4 и на тешкој позицији имао улов од 855 грама што му је донело четврто  место у сектору.

 У првом колу Стевица Станковић је пецао у сектору Ц7 и за четири сата остварио улов од 2960 грама рибе у травнатом делу воде и пласирао се на  треће место у сектору. У другом колу Станковић је за исто време у сектору А5, такође у травнатом делу воде упецао 1 200 грама рибе што му је обезбедило пето место у сектору.

– Несебичним залагањем и трудом наших такмичара, уз подршку тренера Лепомира Ђорђевића и родитеља Радета Вуксића и Снежане Вуксић, после отпецана сва четири кола, представници ОСР „Смуђ“ постигли су резултате који су им у генералном пласману донели четврто место, са задовољством нам је саопштио Саша Радосављевић, председник „Смуђ“-а.