На адресу Организације спортских риболоваца “Смуђ”  Пожаревац  и њеног младог члана Жељка Вуксића овог викенда стигла је ласкава титула првака државе у риболовачкој категорији У20.  Наиме, на језеру Очаге крај Лазаревца, 13. и 14. јула одржани су трећи и четврти круг Државног изборног првенства на коме је Вуксић исказао своју вештину и риболовачко знање. У суботу, након првог такмичарског дана после четири сата пецања са укупним уловом од 2.145 грама он је надметање завршио као први у сектору, први на стази и први у генералном пласману.  Сутрадан, његов улов је износио 895 грама што је било довољно за првака Б сектора али и првака у категорији У20.

– Генерално , било је ово тешко пецање али и једно велико искуство за мене. Заиста сам пријатно изненађен титулом коју сам понео на језеру Очаге, каже Вуксић. –Тим поводом захваљујем се мом тиму и клубу „Смуђ“ који су били уз мене као и Спортском савезу града Пожаревца који нам у сваком тренутку па и сада, пружа велику подршку у раду, припремама и надметању.

Иначе,у генералном пласману иза  Жељка Вуксића, на другом месту нашао се Илија Атанацковић док је трећи Василије Милошевић.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content