Организација спортских риболоваца „Смуђ“ из Пожаревца и ове године одржала је малу школу риболова у основним школама у Пожаревцу. Тим поводом, данас је у  Основној школи „Краљ Александар Први“у Пожаревцу, организована свечана додела захвалница учесницима ликовног конкурса везаног за заштиту животне средине и риболова.

Комисија у саставу Наташа Николић Гајић, просветни радник, Марија Ђорђевић Савић, васпитачица и Саша Леденчан, новинар, изабрали су осамнаест најлепших цртежа, а представници  ОРС „Смуђ“ наградили су још троје ученика.

Славољуб Радосављевић председник ОСР „Смуђ“ Пожаревац, захвалио се представницима  Града, председнику Спортског савеза Пожаревца Златану Костићу, и , директору ОШ „Краљ Александар Први“ Горану Сегеру на несебичној помоћи у организацији догађаја.

Лепомир Ђорђевић, секретар ОСР „Смуђ“, истакао је да су у оквиру школе риболова по први пут  имали нову  активност,  Спортски савез риболоваца Србије штампао је бојанку „Рибарко“ за децу предшколског узраста и нижих разреда основних школа.

Од 300 учесника из шест школа стотину их је доставило на конкурс цртеже везане за заштиту животне средине и риболова, а ви ученици који су послали цртеже добиће од ОРС „Смуђ“ чланске карте за ову и наредну годину.

Опширније у недељнику “Реч народа”

                                                                                                И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content