Рукометни клуб “Рудар” Костолац, финалиста плеј офа рукометне Супер “Б” лиге (исток-запад), након победе на свом терену, није успео да тријумфом у гостима над домаћим РК “Гоч Меркур” обезбеди пласман у елитној рукометној лиги следеће сезоне. 

Костолчани су изгубили  у Врњачкој Бањи, у реваншу финала резултатом 26:23, и то након два продужетка, јер је по истеку регуларног дела утакмице било нерешено. Победника овог дуела одлучиће “мајсторица”, која ће се играти у Костолцу.

Ову утакмицу карактерисалаје изузетно изједначена игра, нарочито у првом полувремену које је домаћин преломио у последњих пет минута са два везана гола Симона Мрде и поготком капитена Стефана Миљковића, па је први део завршен резултатом 10:8 за Гоч.

Предност од три гола домаћи су одржавали у првих десетак минута, да би потом Костолчани учли у егал игру која је трајало до 60. минута. Наиме, у последњи минут гости су ушли са два гола предности и многи су већ мислили у том тренутку да је трећа утакмица веома далеко, али не и већ поменути Мрда и Бошковић који су својим головима у последњем минуту утакмице донели свом тиму изједначење и продужетке.

Осокољени тиме, играчи екипе “Гоч Меркур” су са много више енергије и концентрације ушли у продужетке, у којима су све време водили и на крају заслужено савладали Костолчане и заказали утакмицу. До закључења овог броја, РСС још увек није одредио термин треће утакмице финала плеј офа рукометне Супер “Б” лиге (исток-запад), која ће се играти у Костолцу уз, нема сумње, велики број публике и подршке са трибина.

С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content