Рукометни клуб “Рудар” је у петак, 10. маја у узбудљивој завршници треће утакмице финала плеј офа рукометне Супер “Б” лиге (исток-запад) савладао на свом терену РК “Гоч Меркур” из Врњачке Бање, након продужетка, резултатом 33:32. Тиме је обезбедио повратак у Супер рукометну лигу, из које је испао прошле сезоне а пре тога боравио у елити од 2011. године у континуитету.

Подсетимо, Костолчани су у реваншу финала плеј офа изгубили у петак, 26. априла у Врњачкој Бањи резултатом 26:23, и то такође након два продужетка. Том победом је Гоч заказао “мајсторицу” у Костолцу.

Ову утакмицу карактерисала је поново изузетно изједначена игра, нарочито у првом полувремену коју је гост ипак преломио у последња два минута са два везана гола Душана Илијина и поготком Ђорђа Чоловића, па је први део завршен резултатом 16:18 за Гоч.

Предност од два до три гола који су остварили одмах по наставку утакмице, гости су одржавали све до 48. минута, када су изједначујућим голом Михајла Кнежевића Костолчани ушли у егал игру.  Она је трајала до краја регуларног дела игре и поготка домаћих Адријана Мурине који је у последњем минуту спречио хладан туш за крцату костолачку халу изједначивши на 30:30.

Ушло се потом у први продужетак који су боље “отворили” домаћи играчи и са два поготка Кнежевића за Рудар и једним голом Миљковића за екипу из Врњачке Бање дошло се до другог продужетка резултатом 32:31 за РК “Рудар”.

Наредних пет минута публика је имала прилике да види по један гол на свакој страни, тако да су коначним резултатом 33:32 Костолчани саасвим заслужено изборили повратак у најбољу рукометну лигу Србије где ће поново делити мегдан наредне сезоне са Партизаном, Металопластиком, Војводином, Црвеном звездом и осталим великанима домаћег рукомета.

С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content