Одбојкашки кадетски репрезентативци

Селектор одбојкашке кадетске репрезентације Србије Бошко Мачужић позвао је у репрезентатини састав, поред осталих и момке из Браничевског округа, односно из клубова „ВГСК“ (Велико Градиште) и „Млади радник“ (Пожаревац). То су дизач Богдан Станковић (ВГСК) и примачи Милутин Мијајловић (ВГСК) и Јован Степановић (Млади радник).

Баскет турнир у Костолцу

У Костолцу се 10. и 11.августа одржава Баскет турнир. Организатори су: Културно спортски центар „Костолац“ и КК „Пожаревац“, а покровитељ Градска општина  Костолац. Новчане награде су за прво место 50.000, за друго 20.000 и за треће место 30.000 динара.Котизацоија је 3.000 динара.Телефони: 062/ 593-518 и 060/ 13 – 23 – 243.

Три победе Младог радника

Пожаревачки српсколигаш„Младирадник1926“одиграо је до сада три утакмице провере и забележио све три победе. У Петровцу на Млави побеђена је „Слога 33“ са 5:1, у Великом Градишту домаћи „ВГСК“ са 8:1 и у Пожаревцу претендент за титулу првака у Српској лиги „Запад“, „Смедерево 1924“са 2:1.

Петарда иза Ложионице

Настадиону иза Ложионице „Железничар“ је у пријатељском одмеравању снага победио „Тговачки“ (Петровац на Млави) са 5:0. Голове су дали: НемањаЖивковић (2), Вукашин Аврамовић (2) и Немања Вукановић.

Турнир Брежане 2018

Турнир у малом фудбалу „Брежане 2018“ почиње 6. августа.Уплата по екипи и зноси 6.000 динара.Награде су за прво место 50.000, друго 30.000 и треће место 20.000 динара.Предвиђенесу и наградезанајбољегстрелца,играча и голмана.Телефони:060/ 812-65-94 и 064/ 33-633-11.

Кренули и Љубичевци

Фудбалски клуб „Љубичево“ почео је припреме за наредну првенствену сезону 2018/19.у недељу 29. јула. После прозивке одржанје и први тренинг на игралишту поред пруге. ФК „Љубичево“ као и минуле сезоне има исте амбиције односно ,бориће се за сам врх табеле у Градској лиги Пожаревац.

На „Западу“ само махачи

На листи судија за Срспку лигу „Запад“ нема ниједног главног арбитра из ФС Браничевског округа. Само су прошла двојица махача, а то су Милош Живановић (Костолац) и Дејан Ђорђевић(МалоЦрниће).

Делегати на Зони

На листи делегата за Подунавско – Шумадијску зону из ФС Браничевског округа су: Бобан Огњановић (ГФС Пожаревац), Денис Перић, Драган Кузмановић, Зоран Степановић (ОФС Петровац на Млави), Саша Милетић, Бранко Кецман (ОФС Кучево),Слободан Јовановић (ОФС Велико Градиште), Дејан Тошић (ОФС Жагубица),Милобран Милићевић (ОФС Мало Црниће) и Дејан Рашковић (ОФС Жабари).

Динић делегат на Српској лиги

Секретаријат ФС РЗС усвојио је листу делегата и спортских радника за Српску лигу „Запад“. Из ФС Браничевског округа једини делегат је Владан Динић (ГФС Пожаревац).Такође, и на листи посматрача је само Драган Стојадиновић (Петка, Костолац),а комесар за такмичење је Златко Стокић (ОФС ВеликоГрадиште).

Четири клуба у Подунавско – Шумадијској лиги

У пионирској Подунавско-Шумадијској лиги коју води ФС РЗС учествоваће четири клуба из ФС Браничевског округа. Састав лиге (2018/19): „Млади радник 1926“ (Пожаревац), „Бамби“ (Пожаревац), „Пинкум“ (Велико Градиште), „Слога 33“ (Петровац на Млави), „Шумадија“ (Аранђеловац), „Цепелин“ (Смедерево), „Плана“ (Велика Плана), „Јасеница 2017“ (Смедеревска Паланка), „Дуљај“ (Топола), „Колонија 11.421“ (Смедеревска Паланка), Батичина, „Соко 2015“(Сараорци).

КАФ „Пастуви“ доделило захвалнице

Захвалнице за сарадњу и подршку Клуб америчког фудбала „Пастуви“ из Пожаревца доделио је бројним пријатељима. Међу добитницима су и „Реч народа“ и спортски новинар Радомир Сандић

Миловановић клупски голгетер

У претходној српсколигашкој сезони (2017/18), први стрелац Младог радника био је Милан Миловановић са 5 датих голова, Војислав Бојатовић и Марко Васиљевић дали су по 4,Урош Петковић,Милан Лазић, Марјан Марковић, Александар Муљајић, Јован Младеновић,Филип Крстић по 2, Александар Димитријевић, Петар Јовановић Дејан Јовановић и Душан Јовановић по 1 гол.

Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content