КОНЦЕРТ У ЦЕНТРУ ЗА ДНЕВНИ БОРАВАК ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ

Дан доласка пролећа корисницима услуга Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Пожаревац оплеменили су звуци дувачких инструмената. Наиме, у среду, 20.марта, гости ове институције били су Љубомир Димитријевић и Консорт флаута „Јаков Срејовић“ којим уважени професор руководи. Уз звуке флауте, фруле, окарине, крављег рога, двојница и сличних инструмената, гости из Београда су између нумера упознали малишане када и како су настајали поједини инструменти и на који начин функционишу.

Ово дружење са дувачима у циљу неговања и развијања емпатије али и едукације приредила је Музичка омладина Пожаревца.

-Сусрете са децом из Центра наставак је сарадње коју негујемо пар година уназад. Поменућу концерт „Чаробни свет харфе“ који је пре извесног времена извела професорка Милица Миливојевић. И тада су дечаци и девојчице са пажњом слушали лепе мелодије и упознали са харфом као што је то данас био случај са флаутом и сродним инструментима. Снажан утисак на мене су оставиле позитивне реакције деце које се тешко могу исказати речима, истиче председник Музичке омладине Пожаревца Миодраг Павловић, захваљујући руководиоцу Центра Јасмини Рапаић која са сарадницима подржава овакав вид сарадње.

Круна јединственог догађаја уз обавезно заједничко фотографисање били су поклони. Наиме, присутна деца даривана су фрулама, док су гости из Београда од својих домаћина добили поклон у виду уникатних ручних радова што је резултирало посебним емоцијама са обе стране. Подршку сусрету и музичком дружењу дувача и корисника услуга Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју као дародавципружили су Дрнда Интернационал, Водовод и канализација и Топлификација Пожаревац.

Влада Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content