2019-07-31T11:34:17+02:00 31. јула, 2019. 11:34 |

СА ИЗВОРА БИСТРЕ ВОДЕ 2019

 

На дан Огњене Марије на простору излетишта „Точак“, под покровитељством Општине Мало Црниће, а у организацији Центра за културу Општине Мало Црниће и  Удружења грађана „Точак“ одржана је манифестација „Са извора бистре воде“, која представља промоцију природних лепота, традиције и обичаја стишког и хомољског краја. Манифестацију која је окупила велики број житеља Општине Мало Црниће, отворио је председник Општине Малиша Антонијевић нагласивши да ће локална самоуправа и убудуће пружати подршку у организацији оваквих смотри, јер се на тај начин представљају туристички потенцијали овог прелепог краја.

У ревијалном делу програма на летњој позорници наступили су културно – уметничка друштва из Старчева, Рановца, Мелнице, Великог Црнића, Црљенца и Фолклорни ансамбл Општине Мало Црниће – старија дечија група и први извођачки ансамбл. Иначе, по предању овдашњих људи питка, лековита вода из три састављена извора на овом излетишту исцељује и лечи болести очију и бубрега.

Овогодишња победница, најлепша водоноша је Ана Страхиновић, прва пратиља је Јована Величковић, а друга пратиља Тамара Пауновић. Након проглашења најлепших девојака, проглашена је и нај баба Дијана Поповић из Куле, мис баба је Барбара Зузан из Гаја и супер баба Мирослава Милер из Великог Села. Снотра је настављена дегустацијом старих јела справљених у кухињама чланица актива жена, а за расположење био је задужен Љуба Лукић, који је приредио концерт.