На последњој седници локалног парламента у Малом Црнићу, одборници су већином гласова усвојили извештај о извршењу буџета Општине за првих шест месеци ове године у коме се наводи да остварење прихода и примања у овом периоду износи 156.243.784 динара или 50,54 одсто, а расхода и издатака 74.507.834 динара или 18,01 одсто.

              У оквиру прихода највеће остварење има порез на доходак, добит и капиталне добитке – 21.282.626, односо 55,64 одсто од плана, затим, порез на имовину, па порез на добра и услуге, средства од других пореза, трансфер од других нивоа власти, новчане казне и одузета имовинска корист.

       Goranka Stevic

               Председница Скупштине општине Горанка Стевић је истакла да је проценат извршења буџета у првих шест месеци био низак из оправданих разлога и да је већа реализација остварена у јулу и августу.

                   – Што се тиче одлуке о максималном броју запослених немамо вишкове, имамо места за пријем још три нова радника. У наредном периоду тражићемо сагласност за упошљавање једног радника у Комуналном предузећу и два радника у Општинској управи, казала је Стевићева.

    

         Malisa Antonijevic

НОВА УЛАГАЊА И НОВА РАДНА МЕСТА

 

                           Председник Општине Малиша Антонијевић, указао је на то да је у току асфалтирање улица у 18 насеља и пресвлачење пута од Салаковца до Калишта. Потом,  Општина је успела да доведе МР групу која ће упослити 70 радника, а такође је после дуго година приватизована фарма у Крављем Долу и помаци у пословању су већ видљиви.

Share.

Comments are closed.

Skip to content