2020-07-28T08:26:59+02:00 28. јула, 2020. 08:26 |

Са спортских терена

ФУДБАЛ

Добили зелено светло

На захтев Фудбалског савеза Србије, Кризни штаб дао је мишљење да се фудбалска такмичења могу одржавати без присуства публике и уз пуно поштовање свих прописаних мера заштите становништва од заразне болести Kовид -19.


ФУДБАЛ – ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА НА ВАШАРИШТУ

Од домаћина шест голова

Српсколигаш Млади радник 1926 одиграо је прошле среде, без присуства публике, утакмицу провере на Вашаришту са зонашем Рударом из Стамнице. Судили су домаћи тренери. Млади радник 1926 је остварио убедљиву победу 6:1 (0:1), а голове за домаћина су постигли: Младеновић, Лука, Јанковић, Ивошевић (по један) и Јањушевић (два).


ФУДБАЛ – ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Железничар и Млава за гол бољи

У пријатељском одмеравању снага пожаревачки Железничар је на стадиону иза Ложионице победио ФК Напредак из Бубушинца 3:2 (3:1). У Живици, на стадиону „Топлица Илић“ домаћи Обилић изгубио је од Млаве из Братинца са 2:3.


ТРЕЋА ПОБЕДА СЛОГЕ 33

Петровчани имају ефикасну навалу

Српсколигаш из Петровца на Млави добио је и трећу утакмицу провере, високим резултатом. После победа против Рудара из Стамнице (4:0) и Радничког из Свилајнца (2:1), на стадиону поред Млаве савладана је и екипа Груже (5:2).


ФУДБАЛ – СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТИ ИЗ ФС БО НА СРПСКОЈ ЛИГИ

Вукановић једини из Браничевског округа

На листи арбитара Српске лиге „Запад“ за наредну сезону 2020/21. из ФС Браничева налази се, као главни судија, само Немања Вукановић (Пожаревац). Међу бројним помоћним судијама, само су двојица „махача“ из Браничевског округа: Милош Живановић (Костолац) и Дејан Ђорђевић (Мало Црниће). Међу делегатима и посматрачима су такође само двојица фудбалских радника: Драган Стојадиновић (Костолац) и Горан Милановић (Петровац на Млави).


РУКОМЕТ – БАРАЖ ЗА СУПЕР „Б“ ЛИГУ (Ж)

Шанса за повратак

РСС је донео одлуку о попуни Супер „Б“ лиге за рукометашице кроз играње баража. Из Прве лиге „Центар“ пријавили су се клубови: Раднички (Београд), Хазена (Београд), Металац 2015 (Ваљево), Црвена звезда (Београд), Лозница и ЖРК „Пожаревац.“ С обзиром на то да је ЖРК „Пожаревац“, као последњепласирани тим у Првој лиги „Центар“ у сезони 2019/20 био последњи у конкуренцији 11 клубова и нијe имао ни један укњижен бод (11 утакмица и исто толико пораза), ово је велика шанса да се оствари повратак у виши ранг. Термини одигравања бараж утакмица су 12, 16, 20. и 26. септембар. Трошкови су 80.000 динара за сваку екипу. Жреб ће бити објављен 10. августа.

Раде Сандић