2020-08-04T09:10:22+02:00 4. августа, 2020. 09:10 |

Са спортских терена

ФУДБАЛ ДОБИО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО

„На захтев Фудбалског савеза Србије ,Кризни штаб дао је мишљење да се фудбалска такмичења могу одржавати без присуства публике и уз пуно поштовање свих прописаних мера заштите становништва од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.“

Документ је потписала  председник  Владе Србије, Ана Брнабић која је копредседавајући Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19.


САОПШТЕЊЕ ФС СРБИЈЕ

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Србији и водећи рачуна о здрављу свих актера, и Фудбалски савез Србије затражио је мишљење Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19, који је закључио да се фудбалска такмичења у Србији могу одржавати, без присуства публике, уз пуно поштовање свих прописаних и одређених мера заштите становништва од заразнe болести COVID-19, изазване вирусом SARS-CoV-2.


ФУДБАЛ-ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА НА ВАШАРИШТУ

Распуцали се Лука и другови

Српсколигаш Млади радник 1926. одиграо је прошле среде утакмицу провере на Вашаришту са зонашем Рударом из Стамнице.Без присуства публике.Судили су домаћи тренери. Млади радник 1926. је остварио убедљиву  победу 6:1(0:1) а голове за домаћина су постигли: Младеновић, Лука,Јанковић, Ивошевић (по један) и Јањушевић(два).


ФУДБАЛ- ПРИЈАТЕЉСКЕ УТАКМИЦЕ

Железничар и Млава за гол бољи

У пријатељском одмеравању снага пожаревачки Железничар је на стадиону иза ложионице победио ФК Напредак из Бубушинца 3:2 (3:1). У Живици на стадиону „Топлица Илић“ домаћи Обилић изгубио је од Млаве из Братинца са 2:3.


ТРЕЋА ПОБЕДА  СЛОГЕ 33.

Петровчани имају ефикасну навалу

Српсколигаш из Петровца на Млави добио је и трећу утакмицу провере, високим резултатом.После победа против Рудара из Стамнице   (4:0)    и Радничког из Свилајнца (2:1) на стадиону поред Млаве савладана је и екипа Груже (5:2).


ФУДБАЛ- СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТИ ИЗ ФС БО НА СРПСКОЈ ЛИГИ

Вукановић једини из Браничевског округа

На листи арбитара Српске лиге „Запад“ за наредну  сезону 2020/21 из ФС  Браничева налази се као главни судија само , Немања Вукановић(Пожаревац) Међу бројним помоћним судијама ,само су двојица „махача“из нашег округа:Милош Живановић(Костолац) и Дејан Ђорђевић(Мало Црниће).Међу делегатима и посматрачима су такође само двојица фудбалских радника:Драган Стојадиновић(Костолац) и Горан Милановић(Петровац на Млави).


РУКОМЕТ- БАРАЖ ЗА СУПЕР „Б“ ЛИГУ ( Ж )

Шанса за повратак

РСС је донео  одлуку о попуни Супер „Б“ лиге за рукометашице кроз  играње баража.Из Прве лиге „Центар“ пријавили су се клубови:Раднички(Београд), Хазена(Београд),,Металац 2015(Ваљево),Црвена звезда(Београд),Лозница и ЖРК „Пожаревац.“

Обзиром да је ЖРК „Пожаревац“ као последњепласирани тим у Првој лиги „Центар“ у сезони 2019/20, био последњи у конкуренцији 11 клубова и није имао ни један укњижен бод(11 утакмица и исто толико пораза) ,ово је велика шанса да се оствари повратак у виши ранг.Термини одигравања бараж утакмица су 12, 16, 20 и 26. септембар.Трошкови су по 80.000 динара за сваку екипу.Жреб ће бити објављен 10. августа.

                                                         Раде Сандић