svet sporta      ФК „Бамби“ у Лиги „Дунав“

Пожаревачки ФК „Бамби“ примљен је у пионирску лигу „Дунав“, коју води ФС РЗС. Екипу ће чинити играчи рођени 2003/2004. године, који ће одиграти 26 сусрета. Прву првенствену утакмицу „Бамби“ игра у Аранђеловцу са Шумадијом.

Промена имена

Од сезоне 2018/2019. биће формиране четири зоне, које ће имати по 14 клубова. Досадашња зона „Дунав“ промениће име у Подунавско – Шумадијску и у њој ће играти клубови из Браничевског, Шумадијског и Подунавског округа.

Прослава у Маљуревцу

У Маљуревцу је у суботу, 29. јула, одржана прослава Фудбалског клуба „Вихор“, који је прославио свој 80. рођендан. Осам деценија овај  Клуб негује и афирмише фудбалски спорт у овом стишком селу поред реке Млаве.

Костолачки полумаратон

У Костолцу ће се 30. септембра одржати Атлетски полумаратон. Организатори су Маратон тим „Пожаревац“ и Културно спортски центар Костолац, а покровитељ Градска општина Костолац.

Резултати пријатељских утакмица

Враново: „Пролетер“ – „Млади радник 1926“ (Пожаревац) 2:0 (1:0). Смедерево: „Смедерево 1924“ – РСК (Раброво) 1:1 (0:1). Петровац на Млави: „Слога 1933“ – „Морава“ (Велика Плана) 1:1 (0:1).

Рекорд у Краљеву

Суперлигаш ЖФК „Пожаревац“ одиграо је своју прву утакмицу провере и високо поразио друголигашки састав „Слоге“ у Краљеву. ЖФК „Слога“ – ЖФК „Пожаревац“ 0:9.

Долазе Крушевљанке

Наредне недеље, на Градском стадиону (Вашариште) од 17 сати и 30 минута одиграће се пријатељска утакмица између суперлигашких екипа ЖФК „Пожаревац“ и ЖФК „Напредак“ из Крушевца. Улаз је бесплатан.

Ристић преузео Жабарце

Познати пожаревачки фудбалски тренер Зоран Ристић, који је водио „Железничар“ и „Раднички 1926“ прузео је кормило зонаша „Борца“ из  Жабара. Основни задатак тренера Ристића је да консолидује екипу „Борца“ и избори опстанак у зони „Дунав“ у првенству 2017/2018.

Нова појачања

ЖФК „Пожаревац“ ојачао је своје редове новим фудбалеркама. Пожаревљанкама су приступиле Марија Крунић („Слога“) и Злата Милановић („Војводина“).

Петарда иза ложионице

Сениорски састав пожаревачког „Железничара“ на своме стадиону иза ложионице, у пријатељској утакмици са 5:1, победио је омладинску екипу „Младог радника 1926“.

Помоћни тренер

Уместо Зорана Милетића, за асистента, шефу струке Андрији Ферлежу, односно за помоћног тренера прве екипе „Младог радника 1926“ постављен је Иван Николић, тренер млађих категорија клуба са Вашаришта.

                                                                                                                    Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content