Победа у Кучеву 

 Своју прву утакмицу провере пожаревачки српсколигаш Млади радник 1926 одиграо је на стадиону поред Пека у Кучеву и уписао прву победу. РАД, Београд (омладинци) – Млади радник 1926 (сениори) 0:1. Стрелац јединог гола на овој утакмици био је Вељко Маринковић.


 Давидовић поднео оставку

После годину дана успешног рада на месту секретара Омладинске школе фудбала ФК „Млади радник“ 1926, Милош Давидовић је поднео оставку због других пословних обавеза, прелази у Београд.


БСК Брежане 1931 снажи редове 

У току је летњи прелазни рок за предстојећу сезону 2021/22. До сада су за  БСК 1931 потписивали следећи играчи: Михајло Перкић (1989), Давид Карапанџић (1998), Младен Станојевић (1995), Лазар Стефановић (1999), Лазар Станојевић (2002), Драган Спасојевић (1984), Петар Миленковић (1996), Иван Весовић (1987) и Милош Вранић (1994).


 Рабровци све јачи

Нови српсколигаш РСК из Раброва почео је на време са припремама према програму новог кормилара, пожаревачког тренера, Владимира Влајовића. Принове су искусни и прекаљени и проверени  играчи: Никола Милановић (интернационалац), Предраг Лука, Никола Ђорђевић и Ђоле Симић.


 Одлазак фудбалске легенде 

У Београду је преминуо некдашњи врстан играч и тренер Милан Живадиновић (77) који је у српском и међународном фудбалу оставио неизбрисив траг. Својевремено је служио војску у пожаревачкој касарни „Вељко Дугошевић“ и играо за репрезентацију пожаревачког гарнизона. У сезони 1971/72. наступао је за Млади радник у чувеном везном реду у коме су, поред њега били Горан Ивановић и Ратомир  Марковић „Пипика“. Живадиновић је био специјалиста за извођење слободих удараца.


СТК „Пожаревац“ на одмору

 Пожаревачки стонотениски суперлигаш СТК „Пожаревац“, после избореног опстанка у мушкој елити, тренутно је на одмору. Тренер и играч Бобан Ивић задовољно трља руке јер је задржан интернационални костур тима. Поред Ивића, у наредној првенственој сезони, екипу ће чинити: Енио Мендез (Португалија), Теодор Александров (Бугарска), а из Немачке се вратио Никола Маринковић који је играо за Кајзерслаутерн из истоименог града.


КАДРОВИ ИЗ ФС БО 

 На функцијама у ФС РЗС

Љубиша Станојловић, актуелни председник суперлигаша ЖФК Пожаревац добио је место заменика комесара за такмичење, дисциплински судија у све четири зоне је Зоран Јанковић из Пожаревца, а Златко Стокић из Великог Градишта обавља функцију комесара за суђење у Подунавско – шумадијској зони. Делегат у Супер и Првој лиги Србије је Бранко Стојаковић (Пожаревац), актуелни председник ФС РЗС.


Судије и делегати 

Александар Стојковић (Костолац) је новајлија на листи главних судија Српске лиге „Запад“, а Ненад Перић (Жагубица) на листи резервних судија. Махачи у Српској лиги „Запад“ су: Дејан Ђорђевић (Мало Црниће) и Милан Новаковић (Кучево). Делегат је Горан Милановић из Петровца на Млави, а посматач Денис Перић, спортски радник, такође из Петровца.


Завршен Меморијал „Марко Стевић“

На првом Меморијалном турниру „Марко Стевић“ Батовац 2021 тријумфовала је домаћа екипа ФК Батовац. 

Утакмица за 3. место: Дунавац (Петка) – Стиг (Берање) 1:3 (1:1). Финале: Батовац – Маргум (Дубравица) 4:1 (2:1). Проглашени су најбољи појединци: најбољи голман је Далибор Миловановић (Дунавац, Петка), најбољи стрелац Иван Алексић (5, Стиг, Берање), а најбољи играч Владимир Радисављевић (ФК Батовац).

  Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content