2017-08-03T09:15:23+02:00 3. августа, 2017. 09:15 |

СА СПОРТСКИХ ТЕРЕНА

svet sporta                                    Браничевци на листи Зоне „Дунав“

 

Извршни одбор ФС РЗС на последњем састанку утврдио је листу делегата за зону „Дунав“, на којој се налазе и фудбалски посленици из ФС БО.

  1. Спортски радници: Владан Динић (Пожаревац), Бобан Огњановић (Костолац), Драган Кузмановић, Зоран Степановић (Петровац на Млави), Саша Милетић (Кучево), Милобран Милићевић (Мало Црниће).
  2. Инструктори: Срђан Грујић (Костолац), Денис Перић, Милован Николић (Петровац на Млави), Бранко Кецман (Кучево), Дејан Тошић (Жагубица).

Трговци изгубили градски дуел

 

У пријатељском одмеравању снага два клуба из Петровца на Млави између Слоге 1933 (нови зонаш) и Трговачког (Браничевска лига), бољи је био нови зонаш. Слога 1933 – Трговачки 4:1 (1:1).


Нови пораз ватерполиста

 

У трећем првенственом сусрету на отвореном олимпијском базену КСЦ „Пожаревац“, ватерполости „Пожаревца„ су катастрофално поражени од лидера  ВК „Краљево“ са 6:27. Пожаревљани немају ниједну победу и без бодова чврсто држе „фењер“ на дну табеле Друге лиге „Југ“: 1.Краљево 12, Лесковац и Параћин по 9, Гоч (Врњачка Бања ) 6 и Пожаревац без бодова.


„Млади радник 1926“ ново име клуба

 

Привремено име највећег пожаревачког спортског бренда ФК „Раднички 1926“ отишло је у историју, јер је поново враћено старо име „Млади радник“. Због правилног регистровања у АПР, уз старо име додата је и година оснивања, тако да се клуб од сада зове „Млади радник 1926“.


 

 

Пријатељске утакмице

 

Зонаши „Петар Добрњац“ и „РСК“ (Раброво) играли су нерешено 1:1  (0:0) у Добрњу. Животић је у 68. минуту постигао гол за домаћина, а Колески изједначио у 72. минуту.


Петарда поред Пека

 

Зонаш „Звижд“ одиграо је утакмицу провере са омладинцима београдског „Чукаричког“, који се налазе на летњим припремама у Кучеву. Домаћин је претрпео висок пораз, јер су момци из „Чукаричког“ победили са 5:0.


Хркаловић почео да тренира

 

Млади и талентовани нападач пожаревачког зонаша „Млади радник 1926“ Дејан Хркаловић вратио се са мора и почео да тренира са осталим првотимцима од понедељка, 31. јула.


Миладиновић санирао повреду

 

Милош Миладиновић, стандардни првотимац „Младог радника 1926“, због повреде коју вуче од прошлог првенства, а по препоруци лекара, лагано је тренирао и фактички санирао повреду. Миладиновић је у финишу сусрета са „Младим радником 1940“ из Радинца ушао на терен и добро издржао све напоре.

 


Тренер Стевић у Добрњу

 

Зонаш „Петар Добрњац“ после разлаза са тренером Слободаном Николићем, ангажовао је новог стручњака. Екипу ће у наредној првенственој сезони водити Бранче Стевић, некадашњи шеф струке „Радничког“ из Свилајнца.


Пшеница појачава финансије

 

Периша Ђурђевић, спортски директор „Петра Добрњца“ са члановима управе клуба учествује у акцији сакупљања пшенице, коју мештани дају као помоћ за нормалан рад и такмичење у Зони „Дунав“.


Тодосијевић остаје веран КМФ

 

Марко Биба Тодосијевић, голман без мане и страха, остаје веран футсал друголигашу КМФ „Пожаревац“. Иначе, Тодосијевић има неколико примамљивих понуда да брани и за неки од фудбалских клубова из пожаревачког краја.


Турнир у баскету „Костолац 2017“

 

Под покровитељством Градске општине Костолац, Културно – спортског центра Костолац, а у организаицји КК „Пожаревац“, у граду на Дунаву се 19. и 20. августа одржава Турнир  у баскету „Костолац 2017“. Победник добија 40.000, другопласирани 20.000, а трећепласирана екипа 10.000 динара. Инфо телефони: Дејан Радић – 062/593-518 и Виктор Сандић – 060/13-23-243.

 

                                                                                                                                                                   Раде Сандић