2016-12-16T03:38:41+01:00 23. фебруара, 2016. 11:35 |

„Са Тозом кроз манифестације“

IMG_6868

Туристичка организација Општине Жагубица и ове године узела је учешће на Међународном сајму туризма у Београду. Поред многобројних излагача са својим домаћим производима и сувенирима, неизоставан је био и пропагандни материјал Туристичке организације, ове године са новом публикацијом „Са Тозом кроз манифестације“, у којој су детаљно представљени сви догађаји у току једне календарске године.
Осим великог броја грађана, штанд Општине Жагубица обишли су и председник локалне самоуправе Сафет Павловић, његов заменик Љубиша Јовкић, као и народна посланица Оливера Пауљескић, која је истакла да Туристичка организација има максималну помоћ локалне самоуправе, али и да ће се потрудити да на оваквим или сличним догађајима, што више промовишу Хомоље, односно његове туристичке потенцијале.
Директорка ТО Жагубица Мартина Лукић, сматра да је Сајам туризма иделна прилика за представљање туристичких потенцијала Хомоља. Такође, по њеним речима, неопходно је посетити овај крај Србије, како би доживљај био употпуњен:
-Ове године акценат је стављен на манифестациони туризам. Година која је за нама била је врло успешна у овом сегменту. Наша најмасовнија, а уједно и централна манифестација јесте „Сабор врела Хомоља“, коју посети више од 5.000 људи. На Сајму туризма своје производе представили су и наши сарадници, произвођачи ракија, сирупа, пекмеза…, рекла је између осталог директорка ТО Жагубица.