У организацији Пожаревачког шах клуба одржан је други меморијални турнир посвећен др Владиславу Тодоровићу, дугогодишњем члану и председнику Скупштине Пожаревачког шах клуба. Турнир се играо по швајцарском систему, девет кола, уз компјутерско паровање и темпо игре пет минута плус две секунде бонификације по одиграном потезу. Турнир је рејтингован. Учествовало је 46 шахиста из Петровца, Кучева, Београда, Пожаревца и других места.  

Велики допринос у организацији турнира дала је породица др. Владислава Тодоровића, супруга Мирјана и кћерке Владислава и Јована. 

Прво место освојио је Драшко Јовановић са 7,5 поена, друго место  Зоран Марковић са са 7 поена, треће место Миљан Станковић, такође са 7 поена али са нешто слабијим додатним критеријумом од другопласираног. Четврто место освојио је Предраг Игњатовић са 6 поена, пето Небојша Тошић са 6 поена и шесто Славиша Мицковић такође са 6 поена. Од четвртог до једанаестог места такође је одлучивао додатни критеријум.  

За најбољег ветерана, играча 1963. годиште и старији, проглашен је Љубиша Рајковић. 

За најбољег кадета 2005. годиште и млађи проглашен је Бошко Стефановић са 5 поена.  

Следећи омладинац по резултату је Стефан Ракић са 4,5 поена а потом Душан Петровић  са 4,5 поена. И у овом случају одлучивао је додатни критеријум. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content