2021-01-01T19:33:31+01:00 1. јануара, 2021. 19:33 |

Шах: „Напредак“ најбољи на Државном првенству слепих и слабовидих

Уз поштовање свих епидемиолошких мера, у Пожаревцу је протекле седмице, у у организацији Националног спортског савеза слепих и слабовидих одржано је екипно Државно шаховско првенство слепих и слабовидих.

Отварању овог спортског догађаја присуствовали су члан Градског већа Милан Јовић и председник Спортског савеза града Пожаревца Златан Костић.

Председник Међуопштинске организације Савеза слепих и слабовидих у Пожаревцу Божидар Бојковић захвалио се свим такмичарима који су учествовали на турниру и напоменуо да су шахисти најбољи амбасадори ове спортске области.

Присутнима се обратио и председник Националног спортског савеза слепих и слабовидих Србије Петар Врањковић који није крио задовољство што је традиција шаховског турнира и у овој тешкој ситуацији настављена. 

Најуспешнијима на такмичењу уручене су награде. Прво место освојио је БШКС „Напредак“ Београд, друго „Раднички“ Рудовци, док је трећеплесирани био ШКС „Свитања“. Четврто место заузео је СРКСС „Јованча Мицић“, пето „Полет“, шеста позиција припала је Поштанској штедионици, 7. место освојила је Косовска Митровица, а 8. Куршумлија.

Р. Р. Н.