Са Омладинског екипном првенство Централне Србије у шаху које је одржано у Равном Гају омладинци  Пожаревачког шаховског клуба вратили су као прваци Централне Србије. На такмичењу је учествовало осам екипа, представника Прве лиге Србије, Прве лиге Централне Србије и обе групе друге лиге Централне Србије. 

Омладинци Пожаревачког шах клуба остварили су историјски успех – освојили су прво место и прву титулу екипног победника у омладинској конкуренцији и тако постали  прваци Централне Србије. Освојили су 19 бодова и уписали шест победа и један реми. За њима на другом месту је екипа Каблови из Јагодине са освојених 14 бодова. 

Успех Пожаревљана је тим већи када се зна да су на првенству били једна од најмлађих екипа. Сачињавали су је: Душан Петровић, капитен, Стефан Томић, Павле Станојловић и Стефан Ракић, чланови основног састава, а као резерве Никола Ракић и Стефан Тадић. Заслуге за успех припадају пре свега овим талентованим и вредним омладинцима али и њиховом тренеру Видоју Лилићу који им је уткао љубав према шаховској игри и научио их првим шаховским вештинама. 

Екипу је селектирао, непосредно водио и припремао током омладинског екипног првенства председник Пожаревачког шах клуба Златко Петровић.  

Share.

Comments are closed.

Skip to content