У Пожаревцу је одржано Кадетско првенство Браничевског округа у шаху. У 11 категорија учествовало је 60 кадета, а Турнир је отворио председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, повукавши потез на табли број 1 у категорији девојчица до 14 година.

Организатор Првенства био је Шаховски савез Браничевског округа, директор турнира  Новица Арсић, а главни судија Небојша Ђорђевић.

Судије које су учествовале у суђењу и организацији првенства су: Славиша Мићковић, Марија Петровић, Тијана Петровић, Зоран Дешић, Александар Новаковић и Видоје Лилић. 

Победници по категоријама су: М8 Немања Николић, Ж8 Софија Јанковић, М10 Стефан Јовановић, Ж10 Софија Тадић, М12 Никола Ракић, Ж12 Емилија Јовановић, М14 Стефан Ракић, Ж14 Лана Марковић, М16 Александар Анђелковић, М18 Стефан Миловановић и Ж18 Ина Ђеловић.

-Првих десет такмичара из сваке групе су обезбедили учешће на Кадетском првенству Централне Србије у шаху, које ће се одиграти у фебруару наредне године. Свакако да овај број учесника потврђује да се у нашем округу негује кадетски шах и да ће кадети, који нас буду представљали на Кадетском првенству Централне Србије бити конкурентни у борби за висок пласман и пласман на Државно првенство Србије, каже секретар Шаховског савеза Браничевског округа Сузана Обрадовић Арсенијевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content