У Пожаревцу је успешно протекла серија од три ИМ Рудар 3,4 и 5 турнира, који су од 4. до 29. августа окупили играче из Индије, Kине, Русије, Црне Горе, Пољске, Шведске, Холандије, Аустрије и Србије. Организатор је Шах клуба „Рудар“ из Костолца, уз подршку пожаревачког хотела „Дунав“.   

На првом ИМ турниру Рудар 3, који је игран од 4. до 11. августа, треће место је освојио ИМ Јован Радловацки  са освојених 5,5 поена. Друго место, а уједно и женску ИМ норму, освојила је млада дванаестогодишњакиња и велики светски таленат из Kине, Лу Миаоyи, са 6 поена. Победник првог ИМ турнира је осамнаестогодишњи ФМ из Црне Горе, Мило Побору са 6,5 поена, којем је у последњем колу требала победа за ИМ норму (завршена поделом бодова).

На другом ИМ турниру Рудар 4, који је игран од 13. до 20. августа, треће место је освојила млада Kинескиња Лу Миаоyи, са 5 поена и још једном женском ИМ нормом. Друго место је изборио Руски ГМ Микхаил Иванов са нашим држављанством, освојивши 6 поена. Прво место, трећу ИМ норму и титулу интермајсто РА освојио је Холанђанин Јицхен Хан.

На последњем ИМ турниру Рудар 5, играном од 22. до 29. августа, треће место и трећу женску ИМ норму са 5,5 поена освојила је Лу Миаоyи. На деоби првог места са 7 поена, али и са освојеним ИМ нормом пласирала су се два играча. На основу додатних критеријума, друго место и трећу ИМ норму освојио је млади Пољак Даниел Санз Вејвер, а прво место и прву ИМ норму освојио је члан Шах клуб „Рудар“ из Kостолца, Петар Спасић.

Судије су биле Славиша Мицковић, Новица Арсић и Небојша Ђорђевић.

Све партије турнира преношене су уживо.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content