Данас се навршило 13 година од смрти некадашњег председника Савезне Републике Југославије и Србије и председника Социјалистичке партије Србије Слободана Милошевића. Милошевић је преминуо 2006. године у притвору у Шевенингену. Сахрањен је у дворишту породичне куће у Пожаревцу.

Сваке године, чланови и симпатизери СПС-а, као и поштоваоци Милошевићевог лика и дела, полажу венце на његов гроб. Тако је било и овог 11. марта. Почаст свом бившем председнику одали су почасни председник СПС и народни посланик Милутин Мркоњић, бивши премијер Србије и потпредседник Владе Југославије Никола Шаиновић, чланови Окружног и Градског одбора СПС-а Пожаревац, ГО Покрета социјалиста, Српске радикалне странке…

            Шаиновић је у изјави за медије нагласио да је Слободан Милошевић био велики државник у изузетно тешком времену. Како је рекао, његова борба за одбрану права српског народа остаће забележена у историји.

-Његови споменици свакако су Резолуција 1244, којој се ове године навршава 20 година од потписивања, као и Дејтонски споразум који обележава 24 године мира и извора стабилности за очување живота српског народа на овом простору. Зато ће Милошевићева улога у историји остати записана као улога борца који је свој живот свесно посветио тој борби и оставио га у току борбе у Хашком казамату, изјавио је Никола Шаиновић.

Почаст Слободану Милошевићу одала је и Српска радикална странка на челу са замеником председника и народним послаником Немањом Шаровићем, који је између осталог рекао да је смрт Слободана Милошевића у Хашком трибуналу била мученичка.

-Ми смо још тада упозоравали да је убијен, јер им је сметало што се до краја борио и износио истину о страдању српског народа. Жалосно је видети да  данас практично нема ниједне државне делегације на његовом гробу и да је заборављена чињеница да је Слободан Милошевић више пута биран на непосредним изборима, да је освајао огроман број гласова у Србији, а да се одаје почаст онима који за Србију нису урадили ништа. СРС остаје доследна у свом залагању за истину о свему што се дешавало током деведесетих година. Ускоро се навршава и 20 година од почетка бомбрадовања СРЈ и данас је јасније него икада да бомбардовање није имало никакве везе ни са Слободаном Милошевићем, ни са политиком Србије током деведесетих година, већ са тежњом западних сила да распарчају, ослабе и умање Србију и отму нам Косово и Метохију, закључио је Шаровић.

М. П. и Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content