2019-12-13T19:41:42+01:00 13. децембра, 2019. 19:41 |

Сајам образовања у Пожаревачкој гимназији

У Пожаревачкој гимназији организован је Сајам образовања на коме су матуранти као и ученици млађих разреда могли да добију информације о условима студирања на факултетима и високим школама у Србији.

На Сајму образовања у Гимназији своје програме је представило 26 високообразовних установа из Београда, Новог Сада, Крагујевца и других универзитетских центара. Међу њима медицински факултети из Београда и Крагујевца, Фармацеутски, Физички, Машински, Факултет политичких наука као и сада популарни и перспективни факултети и високе школе информационих технологија, Пољопривредни, Технолошко-металуршки факултет, Криминалистичко-полицијски универзитет, Висока школа струковних студија из Пожаревца и други.

Директорка Пожаревачке гимназије Данијела Жуковски

-Већ самим избором Гимназије, наши ђаци се опредељују да наставе образовање и отворени су им путеви ка свим факултетима како у Србији, тако и ван ње. Највећи број наших ђака иде на Београдски универзитет, а повећава се и број ђака који се опредељују за Нови Сад, одлазе и у Крагујевац и Ниш, а у последње време и у иностранство, углавном у Беч. Као повратну информацију од факултета, што је важно за нас, добијамо да су наши ученици добро рангирани на пријемном испиту и касније показују добре резултате током студирања. На факултетима смо једна од добро рангираних школа, што је свакако похвално за нас, рекла је по отварању Сајма директорка Пожаревачке гимназије Данијела Жуковски.

Теодора Николић на штанду Фармацеутског факултета

У Пожаревачкој гимназији је ово био седми сајам образовања, а о корисности организовања матуранткиња Теодора Николић каже да је претходних година могла да се упозна и добије информације о програмима факултета и да је одлучила да студира на Фармацеутском факултету у Београду.

Д. Деурић

Опширније о Сајму образовању у недељнику „Реч народа“

који излази у уторак, 17. децембра.