На Међународном сајму туризма у Београду своје потенцијале из области туризма, као и најпопуларније туристичке дестинације, по 13. пут представила је и Туристичка организација Општине Петровац на Млави.

            Према речима директора Туристичке организације Стефана Јовановића велики број посетилаца обишао је штанд Општине Петровац. Првог дана на штанду Ловачко удружење „Трест“ је представило свој програм за предстојећу сезону, промо филм и трофеје које су уловили у петровачком крају. Други дан био је резервисан за „Бачијаду“, као једне од најзначајнијих манифестација на овим просторима, док је трећег дана Удружење грађана „Фабрика“ промовисала Рокеријаду, која крајем августа окупља велики број извођача и посвећена је рокенрол култури и рок стваралаштву.

            -Последњег дана Сајма представили смо Бању Ждрело као наш највећи и најатрактивнији туристички потенцијал. Ради се о јединственом аквапарку који ради током целе године. У Бањи Ждрело посетиоци се могу опустити у отвореним и затвореним базенима са топлом водом, велнес центру, собама за масажу, саунама, поцрнети у соларијуму и освежити тен лековитим блатом. Такође, презентовали смо етно туризам и етно храну коју нуде домаћинства у близини овог велелепног комплекса, рекао је Јовановић.

            На Сајму су представљене и овогодишње манифестације: „Дани млавско – хомољских пчелара“ у Каменову, „Дани воденичара и помељара“ у Бистрици, „Прасићијада“ у Рашанцу, „Жумаријада“ у Кладурову и Сајам меда у Петровцу. Велико интересовање влада и за сеоски туризам и боравак у Ждрелу, Витовници, Бистрици, Малом Лаолу и Шетоњу. Такође, у понуди су обиласци манастира, Витовнице, Горњака, цркава у Ждрелу и Бистрици, а обогаћен је и програм планинарења Хомољским планинама.

            Председник Општине Душко Нединић истиче да Петровац има много важних туристичких тачака и интензивно се ради на томе да понуда за неколико година буде једна од најбољих у Србији.

            -Општинско руководство има јасан план како и на који начин да дође до тог жељеног циља. Поред побољшања инфраструктуре, радимо доста на проширењу  туристичке понуде. Познато је да смо један део „via ferrate“ урадили, јер нам је циљ да привучемо планинаре из Србије и победимо неке друге општине које покушавају да реализују сличне пројекте. Такође, простор на коме се одржава Бачијада електрифицирали смо, радимо пуном паром и надам се да ће грађани наше општине кроз пар година бити поносни на оно што смо урадили, закључио је Нединић.

Teкст: Д.Динић

Фотос: В.Милић

Share.

Comments are closed.

Skip to content