Учесници Сајма

У Економско-трговинској школи у Пожаревцу одржан је трећи Сајам високошколских установа. Тим поводом најпре је отворен Каријерни кутак, намењен раду Тима за каријерно вођење и саветовање ученика. Новчана средства за овај простор Школски каријерни тим добио је као награду за освајено прво место на Сајму школских тимова у организацији Привредне коморе, Министарства просвете и Београдске отворене школе.

 -Овај кутак ће од данас имати више функција: испуњавање просторних  услова дефинисаних најновијим стандардима за рад тимова, простор за рад Тима, Новинарске и Статистичке секције школе и, пре свега, овде ће наши ђаци учити како да управљају својим каријерама и како да своје професионалне  жеље претворе у стварност,  рекла је овом приликом професор Анђелка Стојићевић.

Потом је у Спортској сали Школе отворен Сајма високошколских установа.

                      Сања Новаковић

 – Хвала Вам што сте се одазвали и пружили прилику ученицима наше и осталих средњих школа из града да се упознају са понудом ваших студијских програма, са условима студирања, могућностима које им нудите за њихово даље образовање, истакла је Сања Новаковић школски педагог упознајући присутне шта је од прошлогодишњег Сајма до данас урађено.

Затим су ученици представили основне туристичке локалитете пожаревачког краја после чега је приказан филм о томе како ученици схватају каријерно вођење и шта је то што им представља изазов приликом доношења одлуке: шта после средње школе?

На Сајму су учествовали Економски факултет Универзитета Београд, Економски факултет Универзитета Крагујевац, Криминалистичко-полицијска академија Београд, Рударско-геолошки факултет Београд, Факултет за хотелијерство и туризам Врњачка Бања,  Београдска банкарска академија, Факултет за пословне студије и право и Факултет за информационе технологије и инжењерство, Универзитет „Унион-Никола Тесла“ Београд, „Едуконс“ Сремска Каменица, Универзитет „Метрополитан“ Београд, Факултет за економију, финансије и администрацију  Београд, Факултет за менаџмент  Зајечар и Висока техничка школа струковних студија, Пожаревац

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content