Национална служба за запошљавање – Филијала Пожаревац организовала је Сајам запошљавања у холу Центра за културу, на којем је 27 послодаваца понудило око 150 радних места. За овај сајам према речима директорке Филијале у Пожаревцу Соње Мирић Младеновић циљано је позвано око 900 незапослених лица са територије Града Пожаревца, Градске општине Костолац и општина Жабари и Мало Црниће, а највише је исказана потреба за запошљавањем особа са занимањем возач, продавац у малопродаји и на терену, банкарски техничар, помоћни грађевински радник, столар, пекар… Такође,  послодавци су заинтересовани и за дипломиране економисте, докторе ветеринарске медицине и преводиоце за српски знаковни језик…

Члан УО НСЗ Драган Јаковљевић је истакао да је у циљу реализације програма и мера активне политике Национална служба за запошљавање определила огромна средства, која су у овој години кроз 12 јавних позива које је Влада Србије усвојила, била доступна и грађанима и правним лицима са територије Браничевског округа.

            Отварајући Сајам запошљавања, заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић је нагласио да је сарадња између локалне самоуправе и НСЗ до сада била изузетно интензивна и укључивала је, између осталог, и заједничко конкурисање код надлежног министарства за суфинансирање мера активне политике запошљавања. За спровођење јавних радова у Пожаревцу и Градској општини Костолац локална самоуправа је прошле године издвојила 10 милиона динара и тим средствима је финансирано 7 пројеката и радно ангажовано 60 лица са евиденције у Пожаревцу и Костолцу.Ове године Град Пожаревац није смањивао ту суму и са овим средствима је планирана реализација јавних радова и стручне праксе која ће помоћи младим људима да стекну радно искуство у струци.

            -Локална самоуправа се труди да створи амбијент да се инвеститори у што већем броју одлуче да свој посао пренесу или започну у нашем граду, а вама донесу запослење. Такође, одлучили смо се да на том путу поставимо и неке препреке за оне који немају на уму дугорочно бављење бизнисом, већ само желе брзу зараду и субвенције државе или града. То је разлог што немамо више производњи и реализованих инвестиција, али нам је одувек био, јесте и биће први приоритет при доласку инвеститора, заштита радника и њихових права, закључио је Павловић.

Отварању Сајма присуствовали су чланови Градског већа и директорка РПК Браничевског и Подунавског управног округа Тамара Ивковић.

                                                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content