У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ Пожаревац синоћ је промовисана  књига аутентичних исповести „Ми се нисмо упознали, ми се знамо“ кojу пoтписуje протојереј ставрофор Драган Дешић. О аутору и његовом досадашњем писаном опусу (уз поменуту, Дешић је аутор издања „Путовање које траје“ и „Тадеј и ја“) говорила је модератор Татјана Живковић, док су надахнуте речи несвакидашње духовне и књижевне вредности књиге „Ми се нисмо упознали, ми се знамо“ овом приликом изговорили рецензенти, дипломирани теолог мастер Милош Цветковић и дипломирани теолог мастер Александар Цигановић.

Јединствена оцена која је од стране рецензената овом приликом наглашена фокусира се на чињеницу да је сецифичност књиге у томе да су описани догађаји (има их седам) истинити, док су имена и околности измењене у складу правилима очувања Свете тајне Исповести и поштовања човека као личности. У основи, централна вредност је у искрености и чистом срцу аутора који се службујући четири деценије на парохији села Баре и Касидол, сродио са мештанима који су му током овако дугог периода постали друга породица, водио људе и себе путем вере, љубави и наде под плаштом Творца и Спаситеља.

Књига „Ми се нисмо упознали, ми се знамо“ искрено и емотивно преноси приче обичних људи и духовни терет који носе кроз живот, док Дешић има племениту мисију да свакоме ко прочита ово дело олакша искушење и непредвидиве догађаје који су неминовни у нашем овоземљаском животу. Цитате из књиге говорила је дипломирани учитељ Дивна Стојиљковић, док је аутор између осталог  истакао:

– Овом књигом одлучио сам да оставим траг, не да бих себе испунио сујетом, још мање да бих себе препознао као писца, већ да другима у неколико невероватних прича исповести укажем да је време љубави управо оно које увек побеђује. Где ће искрено покајање бити спасење, и што је најважније: да ове приче сведоче о томе колико смо се једно од другог удаљили несвесни колико смо заправо једно другоме потребни, нагласио је пројереј ставрофор Драган Дешић, наглашавајући да ће свако од присутних препознати макар део себе или ближњих у описаним причама.

Издавање књиге „Ми се нисмо упознали, ми се знамо“  помогaо је Град Пожаревац.

Teкст и фoтo Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content