2018-09-26T10:22:10+02:00 26. септембра, 2018. 10:22 |

Санација и реконструкција путева у општини Петровац на Млави

Карађорђева пуштена у саобраћај

             На подручју петровачке општине наставља се санација и адаптација локалне путне мреже. Радови на уређењу путева и улица нарочито су интензивирани након летњих поплава које су погодиле како град Петровац тако и сеоска насеља. Тако је прошле седмице пуштена је у саобраћај Карађорђева улица. Присуствовао је велики број грађана који живе у њој, представнци локалне самоуправе, директори јавних предузећа и установа. Врпцу су пресекли и улицу свечано предали на употребу председник Општине Душко Нединић и председник Скупштине општине Миланче Аћимовић.

            „Ова улица је веома значајна за наш град и Општину.То је улица са више од сто домаћинстава. Почетком године у њој је урађена је канализација, а затим смо заједно са Министарством привреде успели да је и асфалтирамо. Овај део града је, иначе, током овогодишњих поплава претрпео велике штете. Вредност ове инвестиције је око 4 милиона динара са ПДв-пом. Општина је учествовала са половином средстава, другу половину је дало Министарство привреде. Оваквим  и сличним инвестицијама стварамо предуслове за квалитетнији живот наших грађана, истакао је Душко Нединић и додао да је веома важно да главни инфраструктурни пројекти буду уважени од стране Владе.

             У наредних десетак дана, како је најавио председник, биће објављен  тендер за реконструкцију свих водотокова  другог реда у општини, а у наредне три до четири месеца  почеће и радови. Тендер ће обухватити с једне стране изарду главог пројекта а са с друге стране извођење радова. Пројекат је у сарадњи са  Канцеларијо за јавна улагања, а реконструкција ће се радити у Бусуру, Буровцу, у свим насељима погођеним последњим поплавама.