Градски одбор „Двери“ Пожаревац у саопштењу послатом медијима подсетио је на недавна хапшења у Пожаревцу и апеловао на буђење грађанске свести. У саопштењу, између осталог, стоји:

„Поштовани суграђани, наш град не треба да воде они који се терете за корупцију и привредни криминал, за примање мита и злоупотребе службених положаја, наш град треба да воде поштени, часни  и савесни људи.

Поштовани суграђани Ви издвајате свој новац како би горе наведени примали плате, како би свој посао радили како треба и како би допринели развоју и напретку нашег града. Осим што не раде свој посао како треба, што се на сваком кораку помињу речи „корупција и привредни криминал“, новац из буџета се користи за криминалне радње којима неко само доприноси побољшању свог личног материјалног стања, а не доприноси развоју и бољитку нашег града.

Најинтересантније у свим овим дешавањима што се нико из владајуће странке није огласио поводом ових догађаја. Сва је прилика да наш градоначелник сматра да не треба грађанима да објасни како је могуће да му скоро свакодневно хапсе најближе сараднике, које је вероватно лично постављао на функције на којима се налазе.

Поштовани суграђани апелујемо на све да се пробуди грађанска свест међу Вама, да схватите да неко злоупотребљава свој службени положај, даје или прима мито, свакодневно врши радње које које наш правни систем препознаје као кривична дела, и то све на Ваш рачун и од Ваших пара. Поред свега наведеног градска власт на све то ћути, не изјашњава се, а како је ћутање углавном знак одобравања, изводимо закључак да овакве радње и одобрава.

Време је да се томе стане на пут, и да коначно наш град почну да воде људи какве заслужујемо, људи који су добри домаћини, а не корумпирани квази политичари“.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content