Сара Миљковић учествовала је недавно, у склопу репрезентације Србије,  на Европском првенству у кик боксу за сениоре, које се одржавало у Анталији у Турској. Сара се по први пут опробала у дисциплини фул контакт и успешно у њој стартовала, освојивши бронзану медаљу. Миљковићева је до сада освајала златна одличја у јуниорској конкуренцији на европским и светским такмичењима, а ово јој је прва сениорска медаља на еропском такмичењу. 

-Желела сам да се опробам у фул контакту јер је то олимпијска дисциплина кик бокса која ће бити  на Олимпијади 2028. Реч је о другачијој, најстаријој дисциплини у кик боксу,  дисциплини у којој су дозвољени ударци у стомак и у главу рукама и ногама.  Такође такмичари су у  панталонама, те изгледа мало другачије. 

У овој категорији такмичило се седам такмичара, те је Сара, с обзиром на то да није имала раније остварених бодова у овој дисциплини „кренула од нуле“ и остварила изузетан резултат. Радила је три меча, од којих је два добила. Сара се тиме квалификовала се за европску олимпијаду која ће се одржавати следеће године у Пољској. 

Сара планира да наредне године напредује и у својој дисциплини к1. Очекује је државно првенство у овој дисциплини, односно квалификација  за светско првенству у Ирској.

Сарина велика жеља је да крајем године организује у Пожаревцу професионални меч за првака државе у апсолутној категорији, у к1 дисциплини.

-Желела бих да први свој профи меч урадим у свом граду. То би био врхунски догађај, јер се у Пожаревцу до сада овако нешто у кик боксу није дешавало,  каже Сара.  

Миљковићева  је на ово такмичење отишла захваљујући Граду Пожаревцу, Спортском савезу Града и бројним спонзорима: Дрнда, KLT Coo, H group, MDS Kostolac, Х груп, МДС Костолац, Васке импорт,  Маја, Салаш Дорат, Security Home , Кафе Локал и штампарија Тактик.

Помоћ у припремама за првенство пружили су: Кикбокс савез Србије,  Хангар теретана, СД комбат, East zone BJJ, KBS012 .

Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content