2018-06-03T10:21:53+02:00 3. јуна, 2018. 10:21 |

Сарадња општина Жагубица и Шамац

Делегација општине Шамац из Републике Српске била је у посети општини Жагубица и наговештај је за обнову сарадње која је постојала осамдесетих година,. Након низа година, ово је прва посета делегације општине из Републике Српске Жагубици, уз прелиминарно прецизирање наступајућих корака и праваца даљег унапређења сарадње у духу јачања братских и партнерских односа, али и реализације конкретних пројеката у домену прекограничне сарадње.

Пријем представника општине Шамац организован је у кабинету председника жагубичке општине Сафета Павловића. Делегацију града из Републике Српске предводио је начелник те општине Ђорђе Милићевић.У делегацији Републике Српске били су и начелник одељења за финансије Слободан Сенчић и одељења за друштвене делатности Слободан Стојић.  Том приликом су гости посетили Завичајни музеј Хомоља у Жагубици, Културно – просветни центар, Туристичку организацију, Пчеларски центар и средњу Техничку школу, такође Жагубицу и околину. Састанку су присуствовали су и заменик председника општине Предраг Ивковић, помоћник председника за економска питања Душан Милосављевић, начелница Општинске управе Смедеревка Буцкић, руководиоци одељења за привреду и економски развој Радиша Милошевић, финансије Влада Тодоровић и опште послове Жељко Илић.

Нови сусрет представника две општине, како је најављено, биће уприличен већ крајем јуна у Жагубици, у време централног туристичког догађаја – Сабора Врела Хомоља, када ће наступити и Културно – уметничка друштва из Републике Српске.