Делегација Општине Петровац на Млави коју су предводили председник Скупштине општине Миланче Аћимовић и председник Удружења воћара из Петровца посетила је ових дана параћинско предузеће „Бахус“, власника Младена Вељовића. Циљ посете био је успостављање пословно-техничке сарадње између воћара из петровачког краја и предузећа које се дужи низ година бави производњом освежавајућих напитака, а однедавно и воћних ракија. Према речима председника Аћимовића чврста је намера локалне самоуправе да у наредном периоду, субвенцијама из Фонда за развој пољопривреде стимулише произвођаче на повећање површина под воћним засадима. Власник „Бахус“- а изнео је проблем са обезбеђењем сировина, и старих и нових сорти шљива и дуња, на којима се у највећој мери заснива производња у његовој фирми.

-Нама је потребно оно што воћари из петровачког краја могу да произведу и понуде на прераду у нашим погонима. Интерес је обостран, ми бисмо добијали уговорену сировину, а проиизвођачи воћа имали би сигуран откуп своје производње. У томе је основна мотивација пословно-техничке сарадњу коју заговарамо,  истакао је Вељовић.

Очекује се да први уговор о успостављању сарадње између Општине, Удружења петровачких воћара и „Бахус“-а буде потписан у Петровцу већ крајем јануара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content