Након отварања прве књижаре у Пожаревцу, у августу прошле године, Јавно предузеће „Службени гласник“ наставља да унапређује сарадњу са образовним институцијама у браничевском округу, с циљем популаризације науке и научне мисли. 

Из тог разлога, у Средњој медицинској школи ,,Павле Савић“ у Пожаревцу, одржан је састанак представника ЈП „Службени гласник“ и Актива директора основних и средњих школа са територије града Пожаревца, Костолца, Малог Црнића, Жабара и Александровца. 

Том приликом, представљене су нове активности које ће Гласник спроводити у домену образовања и потреба образовних институција. 

Испред „Службеног гласника“, састанку су присуствовали извршни директор Сектора за публикације у области образовања и васпитања, високог образовања и науке др Душан Кићовић, помоћник извршног директора Сектора за комерцијалне послове и набавке Бојана Јакшић и Соња Ђурић.

Директорка СМШ ,,Павле Савић“ Марија Јотов захвалила се на поверењу институцији каква је ЈП „Службени гласник“ да одабере управо ову школу за промоцију својих планираних пројеката у домену образовања.

Састанак представника „Службеног гласника“ и Актива директора основних и средњих школа са територије града Пожаревца, Костолца, Малог Црнића, Жабара и Александровца у Средњој медицинској школи ,,Павле Савић“ у Пожаревaц.

Према речима др Душана Кићовића, одувек је постојала добра сарадња са школама са територије града Пожаревца и многе су својим активностима дале пример осталим школама у Србији. 

Исказао је наду да ће и убудуће бити добра сарадња и додао: 

– У припреми су издања уџбеника за посебне смерове средњих стручних школа, као и разни визуелно – дидактички материјали, које школе могу набавити са посебним погодностима. На тај начин, образовне институције биће у могућности да остваре уштеде и да притом добију материјал провереног квалитета.

Члан Већа Града Пожаревца задужен за образовање др Горан Несторовић, истакао је важност сарадње образовних институција са осталим институцијама, како локалним, тако и републичким, и нагласио да ће локална самоуправа увек подржати квалитетне иницијативе у циљу унапређења образовања.

Р. Н. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content