У Галерији модерне уметности Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ у Голупцу,  отворена је трећа од 15 изложби, колико их је планирано у овој години. Реч је о изложби радова ученика Основне школе  „Бранко Радичевић“ Голубац, одељења из Радошевца под називом  „Шарени свет мог детињства 2″ која представља ретроспективу дечијих радова од 2011. до 2024. које је прикупљао  и од заборава сачувао учитељ ове школе Срђан Омерковић. У име Основне школе  “Бранко Радичевић” говорила је Биљана Стојиловић која је нагласила да је ова изложба ученика школе важан догађај за све запослене као и за ученике чији су радови изложени на овој изложби.

           -Хвала ти Срђане, што си нас подсетио на важну улогу ликовног стваралаштва у васпитању и образовању наше деце. Хвала ти, што си нас подсетио да је предмет ликовна култура важан, као други предмети, као што су математика, физика, хемија, рекла је Биљана Стојиловић.

   Изложени радови ученика од првог до четвртог разреда рађени су различитим техникама.

  -Имамо пастеле, колаже, радове који су рађени темпером и воденим бојама, аквареле. Ми смо, овога пута, ишли највише да изложимо колажне радове зато што се у принципу мало ради са ђацима.Тако смо дали један овако леп приказ како могу ученици од првог до четвртог разреда раде колаж технику. На овој изложби своје радове изложило је 20 ученика, тако да смо ишли на квалитет и представили оно што је најбоље из наше мале школе, нагласио је учитељ Сеђан Омерковић, који је главни кривац што је ова изложба видела светло дана и представљена јавности. 

    У дугогодишњем педагошком раду учитељ Срђан Омерковић желео је да овом изложбом подстакне ученике на стицање креативности и поручио је својим колегама да у овим  тешким временима покушају  што више да раде са децом.

        -Јако је важно да постичемо креативност код наших ученика и то је основна ствар која нам је остала од тог целог нашег васпитања и образовања, да што више извучемо од деце, додао је Омерковић.

        Народна библиотека „Вељко Дугошевић“ подржала је идеју учитеља Срђана Омерковића да организује једну овакву изложбу и тако  својим суграђанима представимо радове ученика, па и ова изложба, као  и велика посета говори  да је оправдала наша очекивања.

    Захваљујући њиховом учитељу Срђану Омерковићу који је 12 година сакупљао њихове радове,у  Галерији модерне уметности имамо овако лепу изложбу радова ученика из Радошевца. Деца су добила своју шансу да представе своју креативност и покажу нашим многобројним посетиоцима са можемо да рачунамо на њих, истакао је вд управника Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“, Милен Богојевић.

Изложба је отворена до 10.  априла.

                                                                                                 Љ.Настасијевић

Share.
Leave A Reply

Skip to content