Асфалтирење Улице Нова 4 која спаја београдски пут код погона Компаније „Бамби“ и Улицу Илије Гојковића је завршено. Саша Павловић, градоначелник Пожаревца са сарадницима је у четвртак, 14. априла обишао ову новосаграђену улицу која омогућава приступ северном блоку индустријске зоне.

Улица Нова 4 је дуга 700 местара, ширина коловоза је 7 меатара. Асфалтирани су у ширини од 3 метра тротоари са обе стране коловоза као и бициклистичка стаза дуж целе улице. Вредност радова је око 22 милиона динара, напоменуо је Павловић и додао:

– Коначно је завршен прстен интерних саобраћајница али и јавних јер ова нова улица је и улаз у град са друге стране. Завршили смо прстен око северног блока  и створили услове да инвеститори имају прилаз својим парцелама. Овде имамо инвеститоре који су купили пар парцела наслоњених на  Нову 4 улицу као и на Улицу Нова 1.

Земљиште на овом потезу индустријске зоне је предвиђено за средња предузећа и купили су га инвеститори из Пожаревца. О ономе што треба још да се уради да би и кренули у посао, градоначелник Пожаревца је рекао:

-Завршене су и друге активности, употребне дозволе за водовод и канализацију, ускоро ће бити спремна и употребна дозвола за трафо станицу и струју. Инвеститори ће за кратко време имати све услове за прикључење на инфраструктуру на северном блоку.

Површина овог блока пожаревачке индустријске зоне је 9, 3 хектара.

Саша Павловић је најавио и израду плана детаљне регулације за још један блок индустријске зоне и проширење простора за производне погоне нових инвеститора. Реч је о земљишту које је Град Пожаревац купио западно од некадашње Фабрике шећера.

Share.

Comments are closed.

Skip to content