Проглашењем победника, вечерас су у Пожаревцу завршене ХХIII Глумачке свечаности „ Миливоје Живановић“. За ову ласкаву титулу „борили“ су се се Аница Добра за креацију лика Милице Његован у „Корешподенцији“, Марко Марковић за улогу Ернеста Бошњака у комаду „Кад би Сомбор био Холивуд“ , Тања Бошковић као Загорка у представи  „Моја ти“, Биљана Кескеновић за улогу Анђе у представи „Аника и њена времена“ и Саша Торлаковић који је тумачио улогу Агатона у „Ожалошћеној породици“.

 

Стручни жири у саставу Мира Бањац, председник као и Ана Софреновић и др Мирослав Радоњић донели су  одлуку да статуету Миливоја Живановића и новчани износ од 150.000 динара припадне глумцу Саши Торлаковићу. У образложењу жири је, између осталог навео да је Торлаковић убедљивим глумачким средствима отелотворио и оживео један од најупечатљивијих ликова српске драмске књижевности.     Његов Агатон плени еруптивном енергијом, неодољивом сценском хаpизмом, одмеренем гестом и мимиком, изразитом психолошко-менталитетском карактеризацијоми дискреном, али урнебесно смешном  комичношћу.

     Потом је градоначелник Бане Спасовић Торлаковићу уручио победничку статуту, а по симболичом враћању кључа Града од стране Мире Бањац и комадом „Црна кутија“ одиграном у част победника, затврене су овогодишње  Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“.

Текст: В.Винкић

Фото: В.Милић

Share.

Comments are closed.

Skip to content