Зоран Лутовац, Драган Ђилас и Мирослав Алексић боравили су у Пожаревцу.

Лидери Демократске странке, Странке слободе и правде и заменик председника Народне странке су у просторијама ДС-а у Пожаревцу, 15. јула, одржали трибину са члановима и симпатизерима Савеза за Србију.

Председник ДС-а Лутовац је изјавио да ова политичка групација наставља бојкот Скупштине, али да ће током летњих месеци обилазити Србију и пошто немају приступ медијима, у директном контакту са грађанима размењивати информације и говорити о проблемима сваке локалне заједнице. Такође је изјавио да опозиција неће под оваквим условима на изборе:

– Ако услови за изборе не буду слободни и поштени, нећемо у њима учествовати. Под оваквим околностима нећемо излазити, захтевамо слободне медије.

Драган Ђилас, лидер Странке слободе и правде је говорио о политичким и економским приоритетима у Србији. Рекао је да Србија мора да буде земља у којој реч вреди, а потпис има значење и да мора да се направи боља земља са условима за све:

– Губимо време причајући и објашњавајући, уместо да радимо како би људи имали боље плате, да буде више инвестиција и осмеха на лицима суграђана који зарађују за пристојан  живот.

Ђилас је рекао и да Савез за Србију не жели да шири мржњу, док је заменик председника Народне странке Мирослав Алексић изјавио да је последњи тренутак да се сачува оно што је остало од Србије и потврдио да ће Савез бојкотовати изборе док се не створи амбијент за нормалан политички живот.

Д. Д.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content