Савез слепих и слабовидих у Пожаревцу опремљен је говорним пикадом. Након београдске и новосадске и  пожаревачка организација  добила је пикадо прилагођен слепим особама. Чланови пожаревачког Савеза слепих и слабовидих активно се и успешно баве различитим спортским активностима, а сада имају могућност да оформе и екипу која ће се такмичити у пикаду.

Председник Савеза слепих и слабовидих Божидар Бојковић истакао је да је ова организација веома напредовала, те да може да понуди богате садржаје својим члановима. Куповину овог апарата омогућила је локална самоуправа, а члан градског већа Дејан Крстић подсетио је да Савез слепих има подршку Града, али да конкурише и на другим нивоима, те да да својим успесима оправдавају улагања. Да особе са посебним потребама могу да рачунају на подршку Државе и Града поручио је председник Спортског савеза Града Златан Костић.

Иначе у Савезу слепих и слабовидих нарочито су поносни на успех Куглашког клуба „Полет“ који је  9 пута био првак Србије током 19 сезона Лиге куглаша. Куглгаши су више пута доносили медаље са државних појединачних првенстава, а не заостају ни успеси шахиста и атлетичара , као ни такмичари у голбалу, игри звучном лоптом који су златну медаљу донели 2014. године.

Крстић, Костић, Ивановић и Бојковић
Share.

Comments are closed.

Skip to content