2018-07-02T09:45:28+02:00 2. јула, 2018. 09:45 |

СЕДАМНАЕСТ ГОДИНА ОД ИЗРУЧЕЊА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ: Без доказане кривице рушио Хаг

Пре 17 година, тачније 1. априла 2001. године, ухапшен је Слободан Милошевић, бивши председник Савезне Републике Југославије, који је затим на Видовдан, 28. јуна исте године, изручен Хашком трибуналу. Преминуо је у затвору у Шевенингену пет година касније.

У организацији Градског одбора Социјалистичке партије Србије Пожаревац, у знак сећања на председника Председништва Централног комитета Савеза комуниста Србије, оснивача и првог председника СПС-а, у малој сали пожаревачког Центра за културу одржана је Видовданска академија, којој су између осталог присуствовали почасни председник социјалиста Милутин Мркоњић, као и многобројни чланови, симпатизери и поштоваоци лика и дела Слободана Милошевића.
Присутнима се испред Иницијативног одбора за подизање споменика Слободану Милошевићу обратила председница Јована Димитријевић, која је истакла да су ову идеју подржале многе еминентне личности из различитих друштвених сфера, као и припадници других политичких опција. Иницијатива је Скупштини града Београда предата 8. марта ове године.


Слободан Јовић, председник ГО СПС-а истиче да је судбина хтела да на Видовдан неки други Срби издају и продају Слободана Милошевића.
-Нека им је на част, а историја ће са неке временске дистанце вероватно рећи ко је био Слободан Милошевић,поручио је Јовић.
Видовданској академији је испред Српско-руске партије „Вукови“ присуствовао Миодраг Срдановић, који је рекао да „сви добро знају ко је био Слободан Милошевић, шта је учинио за Србију последњи дипломата и син нашег народа“.

Проф. др Милан Јањић, представник Удружења „Слобода“ наглашава да је Видовдан, дан продаје Слободана Милошевића, а продао га је, како је рекао, Србин који никада није смео да му изађе на изборну црту, на коју је послао другог саборца.
Бивши Милошевићев сарадник и пријатељ, некадашњи савезни министар иностраних послова, а садашњи председник београдског Форума за свет равноправних Живадин Јовановић, објаснио је да се на овај начин брани истина не само о бившем председнику СПС-а, већ и истина о Србији и српском народу. „То је прека потреба у ово време, када се многе истине изврћу и када се лажи и даље потурају као необорива и беспоговорна истина, истиче он.