У Пожаревцу је одржан консултативни састанак партнерског форума на коме је представљена израда развојног плана града за наредних 7 година. Програм финансира Европска унија кроз пројекат  EU EXCHANGE 6. Партнер Граду Пожаревцу  у изради плана је Стална конфернција градова и општина.

Учеснике форума поздравио је градоначелник Пожаревца Саша Павловић и најавио израду доброг стратешког плана за период 2023 – 2030. годинe на основу анализе постојећег економског, привредног и друштвеног развоја.

Пожаревац је, иначе, што је нагласио Никола Тарбук, генерални секретар Сталне конференције градова и општина, тренутно  једини корисник два пакета подршке из програма EXCHANGE 6 у Србији.

Марко Савић, руководилац Одељења за локални економски развој, пољопривреду и заштиту животне средине града Пожаревца представио је процес израде плана развоја који су обавезни за све јединице локалне самоуправе. Европска унија, иначе, подржава израду развојних планова у 30 локалних заједница у Србији.

Презентацију стања у економском, привредном и друштвеном погледу представницима јавног и цивилног сектора на састанку партнерског форума представила је Марија Стојадиновић из СКГО, који је радио анализу са стручним службама Града.

Share.

Comments are closed.

Skip to content