2019-01-21T15:57:42+01:00 21. јануара, 2019. 15:57 |

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО КОСТОЛАЦ: Изабрани нови чланови комисија

У Костолцу је данас одржана седница Скупштине Градске општине којом је председавала Милена Церовшек. Одборници су овог пута сходно дневном реду, имали само један задатак, да изврше избор нових чланова у низу скупштинских комисија и радних тела важних за функционисање ове локалне самоуправе.

Реч је о Изборној комисији ГО Костолац, Комисији за именовања и разрешења, Комисији за доделу повеља и награда, Комисији за представке и предлоге, Комисији за стамбена питања, комуналне послове и заштиту животне средине, Савету за равноправност полова, Комисији за прописе и Комисији за привреду и финансије. На почетку седнице којој је присуствовало 20 одборника, председница Скупштине је обавестила присутне да Иван Савић није више у одборничкој групи СНС-а, након искључења из странке. Милена Церовшек је дала и образложење о избору нових комисија и радних тела:

            -Након што сам изабрана за председницу Скупштине обавила сам разговоре са представницима свих одборничких група и предложила да се и они укључе у рад Скупштине и преко скупштинских комисија и радних тела. Дати су предлози за чланове тих тела и о томе треба да се изјаснимо.

ДОГОВОР ТРИ ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ

У нову Изборну комисију у сталном саставу, након што су стари чланови разрешени дужности, именовани су председник Димче Димовски, дипломирани правник из Костолца и чланови Марија Бањац, Александра Стефановић, Никола Ђапић, Драгиша Перић, Никола Ненадић, Бојана Мердовић и Верица Грубетић. За секретара Комисије именована је Слађана Петрушић Гутић, дипломирани правник из Костолца.

Председник и чланови Изборне комисије изабрани су на предлог одборничких група Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Удружења грађана „Искорак“ и Српског покрета Двери. Сваки од чланова има и свог заменика који су бирани на исти начин и предлог одборничких група.

У Комисију за именовања и разрешења Скупштине Градске општине Костолац именовани су Димче Димовски за заменика и Стефан Лазић за члана. У Комисији за прописе мандат су добили Идриз Мурина и Марина Јовић. У Комисију за привреду и финансије именовани су: за председницу Марија Бањац и за чланицу Ана Митровић. Комисија за стамбена питања, комуналне послове и заштиту животне средине добила је заменика председника Милосава Андрејића и члана Драгутина Пауновића. Комисија за претставке и предлоге је такође добила нову председницу Милену Церовшек и чланове Елвис Морину и Марију Марковић. Председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек је такође и председница Комисије за доделу повеља и награда, а чланови су Весна Љубисављевић и Милош Милошевић.

У Савет за равнопраност полова именована је Сања  Мишков.

-Начином на који је постигнут договор између владајуће већине и опозиције у Скупштини ГО Костолац сам задовољан, рекао је на седници Милан Грубетић из одборничке групе „Искорак“ – Српски покрет „Двери“.

Председник Градске општине Серџо Крстаноски одговорао је на одборничка питања, а Милена Церовшек, председница Скупштине је најавила следећу седницу за 28. јануар када ће бити донета одлука о наградама поводом Дана Градске општине.

Свечана академија биће одржана  на сам Дан Градске општине Костолац,  29. јануара у позоришној дворани.

     Д. Деурић