2019-10-01T09:59:46+02:00 1. октобра, 2019. 09:58 |

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА: У среду заседа локални парламент

У среду, 2. октобра, у Пожаревцу заседа локални парламент. Пред одборницима ће се, између осталог, наћи предлог oдлуке о давању на управљање и одржавање бине пожаревачкој Туристичкој организацији. Реч је о монтажном објекту набављеном у оквиру пројекта „Култура без граница“, финансираног кроз програм прекограничне сарадње Румунија – Србија. Такође, разматраће се и предлог oдлуке о давању на управљање и одржавање балон хале Јавној установи „Спортски центар Пожаревац“.

Тема Скупштине биће и измена одлуке о установљењу награда, повеље и других јавних признања Града Пожаревца, а расправљаће се и о извештајима о извршењу одлуке о буџету Града Пожаревца за период јануар – јун 2019. године.

На дневном реду наћи ће се и предлози решења којима се усвајају информације о техничкој припремљености  и упису ученика у основне и средње школе на територији Града Пожаревца.

Одборници ће разматрати и предлог решења о давању сагласности на извештај о раду за 2018/2019. годину Предшколске установе „Љубица Вребалов“, као и извештај о извршењу буџета за шест месеци ове године.

Једна од тема дневног реда односиће се и на давање сагласности на извештаје о реализацији програма пословања јавних предузећа и јавних комуналних предузећа, чији је оснивач Град Пожаревац за 2018.

Предлог pешења о усвајању информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања за други квартал ове године, такође ће бити предмет разматрања Скупштине града.

Последња тачка дневног реда односи се на област избора, постављења, именовања, разрешења и престанка мандата.