2020-03-11T09:17:34+01:00 11. марта, 2020. 09:17 |

Седница Скупштине општине Голубац: Увећан буџет

Први  ребаланс локалног буџета у овој години усвојен на последњој седници Скупштине  општине Голубац увећао је укупна средства за 61  милион динара.  Уместо 342,2, у буџету су сада  403,2 милиона динара. Средства из 2019. године преусмерена су за реализацију пројекатa планираних да се заврше у овој години међу којима су изградња плаже на Дунаву и  шетно-бициклистичке стазе број 3, као и реконструкција водовода у насељима Брњица и Двориште.

– Изградња плаже на Дунаву у Голупцу ангажоваће средства у износу од  41,4 милиона динара, за реконструкцију вишенаменског, културног објекта у Голупцу планирано је у 9,8 милиона динара, уз подршку Амбасаде Норвешке и Општине, а за пристаниште и складиште  предвиђено је 1,5 милиона динара. Реализација пројекта водоснабдевања Дворишта и Брњице коштаће 7,5 милиона динара, истиче Радмила Ивановић, руководилац  Одељења за буџет и финансије Општине Голубац која додаје да су поред ових пројеката планирани још и наставак радова на шетно-бициклистичкој стази број 3 вредности 1,1 милион динара и изградња металне ограде на новом кошаркашком терену у Голупцу – 1,5 милиона динара.

У наставку седнице било је речи о неким економско-привредним кретањима у општини. Великим привредним успехом сматра се отварање фабрике у Радошевцу за производњу дечије конфекције у којој тренутно ради 40 радника, а у плану је да посао добије још толико.

 -Настављамо са активностима на плану економског развоја, са инвеститором ХТП ,,Плажа’’ из Београда договорена је сарадња на изградњи једног хотела високе категорије у Голупцу. Услови су – завршетак изградње у року од једне године и запослење око 40 радника. Други уговор  о сарадњи је са „CNJ Neo Energo“, такође из Београда, који се односи на изградњу једног мањег ветропарка снаге 10 мегавата,  каже председник Скупштине општине Голубац Зоран Ћирковић.

Одборници су донели одлуку о давању на коришћење и управљање спортских терена за кошарку, тенис и мали фудбал Туристичкој организацији Општине за чијег је  вршиоца дужности директора поново именован Саша Стокић док је Милен Богојевић именован за вршиоца дужности директора  Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ .

                                                                                                                                                       Љ.Настасијевић