Радно председништво

Главна тема седнице Скупштине општинеЖабари одржане прошлог петка на позив председника парламента Дејана Адамовића била је први овогодишњи ребаланс буџета. Предлог одлуке измена које су одборници усвојили, образложила је Надица Ивковић, аналитичарка буџета.

-Са овим ребалансом буџет је већи за 69 милиона 682 хиљаде динара, од чега су неутрошена средства из претходних година већа од 67.127.000 динара. Увећање је и због остварених, а непланираних прихода од продаје земљишта (1.172.000 динара), као и захваљујући наменским трансферним средствима намењеним услугама социјалне заштите, у вредности од 1.549.611 динара. Имамо и донацију Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и социјална питања у износу од 1.423.972 динара. Ова средства биће наменски опредељена за набавку возила потребна Патронажној служби, за куповину два телевизора и две климе за потребе Дома здравља. Учешће Општине Жабари у реализацији овог пројекта је 355.993 динара, истакла је између осталог Надица Ивковић.

Скупштина је већином гласова усвојила Одлуку о месним заједницама, која је, по речима секретарке СО Слободанке Мисић, усаглашена са новим Статутом и Законом о локалној самоуправи. Према новој одлуци, смањен је број чланова месних заједница (најмање 5, а највише 11 чланова), док ће се за председника, заменика председника, секретара и заменика секретара Изборне комисије убудуће именовати дипломирани правници. С обзиром на то да су избори за МЗ организовани прошле године, савети ће наставити да функционишу у овом саставу до истека мандата. Нови избори спровешће се само у случајевима где је дошло до распуштања савета или подношења оставке председника МЗ.

Одборници су прихватили извештаје о прошлогодишњем пословању ПУ „Моравски цвет“ и ЈКП „Комуналац“, које су образложили директори Весна Живковић и Живорад Настић.

Председник Скупштине Дејан Адамовић нагласио је да је ЈКП и поред бројних проблема успешно реализовало бројне пројекте уз координацију са локалном самоуправом.

У делу седнице резервисаном за разрешења и именовања, досадашња в.д. директорка Центра за културу „Војислав Илић Млађи“ Јелена Стојадиновић разрешена је са ове функције и потом именована за директорку.

 

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЖАБАРИ ЈОВАН ЛУКИЋ

О пројектима реконструкције путне инфраструктуре

Председник Општине Јован Лукић

Председник Општине Жабари Јован Лукић осврнуо се недавну посету председника Републике Александра Вучића оцењујући да је она за ово подручје била изузетно успешна.

-Овом приликом смо успели да обезбедимо средства за реализацију реконструкционих пројеката у области путне инфраструктуре за насеља: Александровац, за улице Цара Душана и Краља Петра Првог, дужине 498 метара, вредности од 8.213.000 динара; Жабари, за улице Карађорђе и Други шумадијски одред, дужини 775 метара, вредности 9.944.000 динара; Брзоходе, за улице Бобичка и Бучина, дужине 626 метара, вредности 7.872.000 динара; Четереже, за пут ка гробљу, укупне дужине 268 метара, у вредности 4.437.000 динара, као и за путни правац Четереже – Сибница, дужине 1.690 метара, вредности 15.000.000 динара; Породин, за улице Саве Јовановића и „29. новембра“, дужине 938 метара, у вредности од 14.281.000 динара; Симићево, за улице Дугановичка, Ресавска и Кршљанска, укупне дужине 767 метара, вредности 8.810.000 динара, рекао је Лукић и додао да ће ових дана отпочети радови на путу за Дубницу и реконструкција Улице Трнчар у Витежеву, и четири улице у Ореовици. Он је такође најавио састанак са министарком Зораном Михајловић за одобрење додатних средства за реконструкцију водоводне мреже кроз насеље Влашки До, у вредности од 27.000.000 динара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content