2019-05-11T10:30:41+02:00 11. маја, 2019. 10:13 |

СЕНАД МАРИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК УО ФК „МЛАДИ РАДНИК 1926“: Домаћински, у темпу наших претходника

На ванредној седници Скупштине  Фудбалског клуба „Млади радник 1926“ који  се тренутно такмичи у Српској фудбалској лиги Запад, за председника Управног одбора изабран је Сенад Марић. На ову функцију Марић је дошао након неколико одложених седница Скупштина Клуба и оставке досадашњег председника Ђорђија Бојатовића.

 

По одржаној Скупштини Фудбалског клуба „Млади радник 1926“ и избору руководства, у Градском здању одржан је пријем на коме се јавности најпре обатио Сенад Марић:

– Сви добро знате да код мене владају ред и дисциплина. Обећавам да ћемо домаћински водити клуб и наставићемо да радимо у оном темпу којим су започели наши претходници. Захваљујем се претходном председнику Ђорђију Бојатовићу, који је дао све од себе са малобројним члановима Управе који су га пратили уз свесрдну помоћ Скупштине града која је одвајала средства можда не у довољној мери,  дали све од себе да у овим тешким временима сачувају Клуб и подигну га на виши рангу такмичења. Ми ћемо наставити где су они стали.  Обећавам да ће играчки кадар бити најмање 95 одсто из нашег региона а омладински погон подигнемо на што већи ниво јер је „Млади радник“ имао добру  школу фудбала, а ми ћемо дати све од себе да оправдамо указано поверење, рекао је између осталог Марић.

У име локалне самоуправе честитке на избору члановима новог руководстава упутио је градоначелниг Бане Спасовић, наглашавајући:

Било је лепо чути ове речи о претходном руководству које је дало све од себе да сачува Фудбалски клуб „Млади радник 1926“ и подигне га у виши ранг такмичења.  Посебно ми драго што сам  чуо да је окосница будућег рада „Младог радника“  да фудбалери буду управо из овог региона из Омладинске школе, која је била чувена, јер тако и треба да се базира један фудбалски клуб. Локална самоуправа помаже све спортске клубове и мислим да у ту сврху одвајамо значајна средства, али наглашавам да је Фудбалски клуб „Млади радник“ призната спортска институција по којој је познат управо Пожаревац. Наравно да ће град стати и финасијски и логостички да Клуб пређе у виши ранг такмичења, подсећајући да је својевремено био и суперлигаш,  очекујући од руководства да у наредних четири-пет година оствари исти циљ. Имамо спортске капацитете, младе таленте и ако се ослонимо на своје снаге и на домаћине, привреднике нашег града, ми ћемо заједно испунити овај циљ,  истакао је градоначелник Пожареваца Бане Спасовић.

 

В.Винкић