У суботу, 25. маја, у Лучици је одржано Општинско такмичење Сеоских спортских игара. Овогодишњи домаћини успели су да за три године, колико се ово такмичење одржава, сва три пута освоје титулу победника.

Поред Лучице, на овом такмичењу Спортског савеза Србије, учествовали су још и Живица, Кличевац и Пољана, борећи се за назив најбољег и пласман на регионално такмичење. Сеоске спортске игре биле су под покровитељством Града Пожаревца, а технички организатор био је Спортски савез Града Пожаревца.

Учесници из Живице, Кличевца, Пољане и Лучице

Као и претходних година, организација је била на највишем нивоу тако да није уложена ни једна примедба на укупно 10 дисциплина колико их је било на програму. Екипе су се такмичиле у малом фудбалу, шаху, бацању камена са рамена, обарању руку, скоку у даљ, полигону, надвлачењу штапа, одбојци, надвлачењу конопца и у штафетној трци у џаковима.

Златан Костић

Овогодишње, 3. Сеоске спортске игре у Лучици отворио је председник пожаревачког Спортског савеза Златан Костић који је пожелео спортску срећу свим учесницима и обећао да ће Савез и даље подржавати слична такмичења и манифестације. Претходно се такмичарима и гледаоцима обратио и представник Спортског савеза Србије, Петар Шундић, који је похвалио рад пожаревачког Спортског савеза и свима пожелео пуно забаве које ове дисциплине са собом носе.

Победничка екипа Лучице тријумфовала је у чак 7 од укупно 10 дисциплина, уз освојена два друга места и једним трећим местом и тиме је освјила титулу свеукупног победника и пласман на регионално такмичење. Друго место у генералном пласману припало је Пољани, трећи је био Кличевац, док је четврту позицију заузела Живица.

Медаље и пехаре најбољима, као и поклоне Спортског савеза Србије у виду спортске опреме за све учеснике доделили су Петар Шундић, као и Сара Миљковић, освајачица бронзане медаље на недавно одржаном Европском првенству у боксу.

Награде су доделили Петар Шундић и Сара Миљковић

Након церемоније доделе награда, организовано је заједничко дружење за све такмичаре.

                                                                                                                              С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content