Шеста по реду ДДОР Олимпијска стаза одржана је 21. маја у Пожаревцу. Ова манифестација је спортског, едукативног и забавног карактера, а према речима градоначелника Пожаревца Саше Павловића има за циљ промоцију олимпизма и олимпијских вредности.

Велимир Стјепановић, Саша Павловић и Драган Микић

-Град Пожаревац већ дуги низ година има изузетну сарадњу са Олимпијским комитетом Србије, који је резултирао и посетом председника Божидара Маљковића у више наврата. Поред учешћа у организацији бројних спортских манифестација, трудимо се да побољшамо спортску инфраструктуру, кроз многе пројекте које спроводимо. Ове године очекујемо завршетак атлетског стадиона и помоћних терена. ДДОР Олимпијска стаза на свом путу крије многе изазове који захтевају тимски дух, али и познавање локалне историје. Аутори овог такмичења успели су да у пропозиције уврсте и употребу интернета, као средства да се први стигне на циљ, па сам уверен да данас присуствујемо једном од најоригиналнијих програма, казао је на отварању манифестације Павловић.

Менаџер Канцеларије ДДОР осигурања у Пожаревцу Драган Микић истиче да се овом манифестацијом промовишу олимпијске вредности, као што су храброст, истрајност, поштовање, фер плеј, које су свакако и вредности које негује и компанија ДДОР.

-Пожаревац је први овогодишњи домаћин Олимпијске стазе и позивам вас да својим учешћем пробудите олимпијски дух у свима нама, рекао је Микић.

Овогодишњи промотер манифестације је пливач Велимир Стјепановић, члан олимпијског тима Србије, двоструки освајач златних олимпијских медаља из Берлина 2014. године и освајач шест златних медаља са Медитеранских игара.

Такмичари су били у прилици да се на пет олимпијских станица опробају у квизовима знања, полигону спретности, игри меморије и традиционалним играма, а најуспешнији су добили вредне награде.

Манифестацији су присуствовали народна посланица Ана Миљанић, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, чланови Градског већа Милан Јовић, Бојан Динић, др Горан Несторовић и Иван Пантић, директор Туристичке организације Града Пожаревца Василије Балдић.

                                                                                                Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content