Златан Костић, Милана Шестан и Живослав Ивановић

У пожаревачком хотелу „Дунав“ од 20. до 22. марта одржава се шести по реду Међународни шаховски турнир за слепе и слабовиде, у организацији Клуба за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Полет“. Суорганизатори турнира су Међуопштинска организација слепих и слабовидих Пожаревац, Спортски савез Града Пожаревца и Градска управа Пожаревац.

Отварајући турнир, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић је истакао да овај шаховски турнир не само да доноси радост и узбуђење за слепе и слабовиде шахисте, већ доприноси очувању њихове менталне агилности. Он је пожелео шахистима много успеха, захвалио за добру синергију због које је такмичење и организовано и поручио да ће Град Пожаревац и у будућности подржавати ово традиционално надметање.

Председник Спортског клуба „Полет“ Живослав Ивановић подсетио је да ће се у укупно седам кола за титулу најбољег борити 21 шахиста из Србије, Републике Српске и Северне Македоније.

-Наградни фонд износи 30.000 динара које ће поделити петорица првопласираних, док су за прва три места обезбеђени и пехари, рекао је Ивановић.

Такмичење суди међународни шаховски судија Славиша Мицковић, који је упознао такмичаре са правилима игре. Турнир се игра по швајцарском систему, по правилима ФИДЕ, а темпо игре је 50 минута + 10 секунди по потезу.

                                                                                                Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content